4 kávés tipp a nyári hőség ellen

Készítsen hűsítő italt kedvenc kávéjából

Úgy tűnik, továbbra is hosszú, forró nyárnak nézünk elébe – ami az előrejelzések szerint jócskán belenyúlik majd az őszbe. Ezért készültünk néhány kivételesen finom, hűsítő kávés recepttel. Próbálja ki Ön is az idei nyár kávéslágereit – garantáltan nem bánja meg!

1. Eszpresszó és tonik – hódít a „bubis kávé”!

Nincs jobb annál, mint egy forró napon frissítő koktélt szürcsölgetni, pláne, ha még energiát is ad a munkához!

Első hallásra talán bizarr kombinációnak tűnhet, de a kávé és tonik együtt kiváló és könnyed párost alkot. A két domináns, kesernyés ízű hozzávalóból készült ital meglepően izgalmassá varázsolja a kávézás pillanatait.

Így készítheti el:

Tegyen néhány jégkockát egy üvegpohárba, öntse fel 1,5 dl tonikkal, majd töltsön rá lassan egy adag kihűlt eszpresszót. Ha elég ügyes volt, a kávé rövid ideig a pohár felszínén marad, és lassan, látványosan keveredik el a tonikkal!

Eszpresszó és tonik – hódít a „bubis kávé”!

2. Frissítő útravaló

Selymesen simogatnak bennünket a fénylő napsugarak, bármerre is megyünk. Miért ne kényeztetné egy selymesen krémes, jeges italcsodával ízlelőbimbóit is?

Így készítheti el:

Főzzön le egy adag hosszúkávét egyenesen egy termoszba, ízlés szerint adjon hozzá barnacukrot, fahéjat vagy vanília-kivonatot, néhány jégkockát, 50 ml tejszínt, majd töltse színültig a termoszt hideg tejjel. Vigye magával kávéját, és élvezzen minden egyes jeges kortyot a szikrázó napsütésben!

Eszpresszó és tonik – hódít a „bubis kávé”!

3. Ropogós vegán kávéfagyi – desszert mindenkinek

Vigyázat! Ezzel a finomsággal könnyen elkápráztathatja barátait és családtagjait! Egészséges és egyszerű elkészíteni, csupán egy turmixgép kell hozzá és az alábbi néhány összetevő:

3 adag kávé
1 evőkanál pörkölt kávébab
1 bögre sótlan kesudió
1 bögre növényi tej (kókusztej, rizstej, kesudiótej)
2 evőkanál vaníliaszirup vagy csokoládészirup
½ teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál kakaóbabtöret
egy csipet só

Így készítheti el:

Töltse a kihűlt kávét, a kávészemeket és a kesudiót a turmixgépbe, és keverje addig, amíg sima és krémes állagú alapot nem kap. Ezután csak borítson bele minden további hozzávalót a gépbe és lazán keverje össze az összetevőket, hogy a kakaóbab-töret még ropogós maradjon. Tegye éjszakára a krémes csodát a fagyasztóba, és reggelire akár már kanalazhatja is saját, házi készítésű fagylaltját!

Ropogós vegán kávésfagyi – desszert mindenkinek!

4. Tropicália, egyenesen a Brazil tengerpartról

Ahogy a neve is sejteti, egy pezsdítő trópusi különlegesség receptjét kínáljuk Önnek. Amilyen különleges a neve, annál egyszerűbb elkészíteni, az íze pedig mennyei!

Így készítheti el:

Készítsen és hűtsön le egy adag eszpresszót, öntse koktélos pohárba, majd töltse fel poharát félig jéggel, végül öntsön rá 1,5 dl hideg kókuszvizet. Keverje össze, hogy a frissítő és édes kókusz íze átjárja a kávét. És már kész is az egy pohárnyi karneváli hangulat és pezsdítő trópusi ízkavalkád!

Tropicália, egyenesen a Brazil tengerpartról!

Nyáron még fontosabb, hogy elegendő mennyiségű folyadékot fogyasszunk, erre tökéletes megoldás lehet egy hosszú jegeskávé vagy egy izgalmas kávékoktél, egy nagy pohár citromos vagy jeges vízzel!

Készítse el a hűsítő kávékölteményeket, ossza meg az élményt barátaival és családjával, és dobják fel ezt a csodás nyarat kivételes ízekkel, frissítő kávépercekkel!