Irodaszer Blog

papír – írószer – irodaszer

Szerző

Ajajj, felsős lesz a gyermekem!

Ajajj, felsős lesz a gyermekem!

A felső tagozat követelményei

A felső tagozat követelményei merőben másak, mint az alsóbb osztályoké. Nagy önállóságot kíván meg nem csak a gyerekektől, hanem a szüleiktől is. Mutatjuk, miben változik az élet.

Bővebben…

Szerző

Kávék szinte aranyáron

Ismerje meg a világ 10 legdrágább kávéját!

Mit tenne, ha egyetlen napig bármennyit költhetne kávéra? Milyen kávéval dobná fel a napját? Egy igazi kávérajongó bakancslistáján biztosan szerepelne, hogy a világ legexkluzívabb kávéit kipróbálja.

Következzék tehát a világ 10 legjobb kávéja:

10. Hawaii Kona kávé – 20 000 Ft/kg

Ez a kávé fantasztikus, lágy és komplex aromával és egyedi rendelkezik. Helyét a világ legdrágább kávéinak rangsorában különösen ritka kávészemekből álló összetételének köszönheti. Ráadásul ez a kávé igazi hiánycikk, így a legtöbb forgalomban elérhető Kona-kávékeverék mindössze 10% arányban tartalmazza. Ahhoz, hogy a teljes Hawaii ízélményt élvezhesse, 100%-os Kona kávét kell fogyasztania.

Hawaii Kona kávé – 20.000 Ft/kg

Bővebben…

Szerző

Tanuljunk-e együtt a gyerekkel, és ha igen mennyit és hogyan?

Tanuljunk-e együtt a gyerekkel?

Kardinális kérdések ezek egy szülő számára, főleg, ha kisiskolás gyermeke van. Nézzük, mi a legjobb, amit tehetünk!

Sokan attól félnek, hogy az együtt áttanult órák hatására a gyerek önállótlan lesz, és mindig rajtuk fog csüngeni, ha elérkezik a tanulás ideje. Mi azt mondjuk, hogy ha jó taktikát választunk, akkor ez nem lesz így. Nézzük, hogy miért.

Bővebben…

Szerző

Szorong a gyermekem a suliban. Mit tudok tenni?

Szorong a gyermekem a suliban. Mit tudok tenni?

Szülőként nincs is annál rosszabb érzés, mint amikor a gyermekünk kétségbeesetten, szorongva, szomorúan jön haza. Sokszor nem is beszél róla, csak látszik a viselkedésén, hogy valami nagyon nincsen rendben. Nézzük, milyen okai lehetnek a változásnak, és hogy mit tehetünk azért, hogy újra vidám iskolás lehessen.

Az iskolás gyerekek szorongásának lehetséges okai a következők

Bővebben…

Szerző

Hogyan készíthetem fel a sulira lelkileg a gyermekem?

Hogyan készíthetem fel a sulira lelkileg a gyermekem?

Mivel az iskolakezdés túl nagy és túl hirtelen változásokkal jár a gyermek számára, jobb, ha nem kezeljük hétpecsétes titokként, és nem szeptember elseje előtt egy héttel jön rá a kicsi, hogy bizony hamarosan suliba kell járnia, és nem is szabadul onnan egyhamar.

Persze a nagycsoportosok már kapnak némi információt arról, hogy milyen lesz a sulis élet, és elkezdik hozzászoktatni őket az elvárásokhoz, de az otthoni beszélgetés azért teljesen más.

Bővebben…