Szövegkiemelő használata napjainkban

Egy tárgyalásra való felkészülés vagy a tanulás okozta gondokon már csak nevetni fog, ha használja ezt az egyszerű ötletet

Előfordult már Önnel, hogy túl sok leírt szöveg lényegét kellett megjegyeznie? Megtörtént olykor, hogy nehéz volt kiemelni a lényeges információt az adathalmazból? Szeretné, ha ez többé nem fordulna elő?

Ez a tipikus esete annak, amikor egy kicsi eszköz – egy szövegkiemelő – óriási segítséget nyújt. Akár munkavégzésről, akár tanulásról van szó, a lényeges információk kiemelése egy tetemes adathalmazból mindenki számára problémát jelent. Főként akkor, ha újra és újra át kell futni egy adott szöveget, és kevés idő áll rendelkezésre.

Ekkor döbben rá az ember, hogy milyen lényeges a szövegkiemelő használata. Ebben az írószerben feltűnő színű, de áttetsző tinta található, így a kiemelt sorok felhívják magukra a figyelmet, mindezt anélkül, hogy rontanának az olvashatóságon.

Bármely szövegkiemelő hegyének szélességét, valamint a burkolat formáját úgy alakították ki, hogy egy teljes sort könnyedén ki lehet vele jelölni, nem kell többször áthúzni az adott sort. Így gyorsabb haladást lehet elérni.

A szövegkiemelő jól használhatósága, valamint elképesztő hasznossága azonnal teret hódított, amint megjelent a piacon. Ma már szinte minden irodában és otthonban található legalább egy vagy két darab ebből az írószerből. Az irodaszerek szerves részét képezi.

Általános szövegkiemelő színek:

  • narancs
  • sárga
  • kék
  • zöld
  • rózsaszín

Ezeknek a szövegkiemelő színeknek a különböző árnyalatait is megtalálhatjuk. Így mindenki olyan színt használhat, mely számára a legkellemesebb látványt biztosítja.