Kényelmes irodai környezet

A munkahely: egészséges környezet

Ha Ön is irodában dolgozik, akkor pontosan tudja, hogy milyen érzés napi 8 órát egy számítógép előtt ülve tölteni. Hátfájás, a nap végére a szeme is elfárad… egy szónak is száz a vége, nem éppen a legkényelmesebb. Azonban néhány egyszerű trükkel és minőségi irodaszerekkel, valamint bútorokkal igazán kellemes környezetet varázsolhat a fárasztó hétköznapokra.

 1. Amikor teheti, szellőztessen és kapcsolja le a légkondit
  A természetes környezetet sosem múlhatják felül a mesterségesen megteremtett körülmények. Ezt több kutatás, így többek között a Harvard egyetem egy friss kutatása is bebizonyította.
 2. Az íróasztal helyett válassza a pultot
  Bizonyára ez nem minden irodában kivitelezhető trükk, de máris mondjuk miért fontos. Ha állva dolgozik, minden bizonnyal többet fog mozogni, mintha az íróasztalánál ülne. Természetesen állva dolgozni sem a legkényelmesebb, azonban az éppen aktuális feladatának megfelelően döntheti el, hogy a pultot, esetleg az íróasztalt választja.
 3. Mindig legyen kéznél egy pohár víz
  Akármennyire is beletemetkezünk a munkába, sosem szabad elfeledkezni a vízbevitelről. Ez nem csak bőrének tesz jót, de ha elegendő mennyiségű vizet iszik, megelőzheti a gyötrő fejfájást, amely gyakran a melegebb időszakokban törhet ránk, ráadásul az éhség is később jelentkezik.
 4. Ha teheti, üljön minél közelebb az ablakhoz
  A Northwestern University (USA) kutatásaiból kiderült, hogy azok a dolgozók, akik ablakkal ellátott helyiségben dolgoznak, fizikailag sokkal aktívabbak és jobban alszanak, mint azok, akik olyan helyiségben töltik a 8 óra irodai munkát, ahol egyáltalán nincsenek ablakok.
  Hogy miért?
  Minél több természetes fény szűrődik be az irodába, az egyén annál jobban kezeli az esetlegesen jelentkező stresszhelyzeteket.
  A természetes fény nem csak energiát, de motivációt is nyújt.

Az Ön munkakörnyezete megfelelő? Szeretné kihozni magából és kollégáiból a maximumot? A fenti trükkök mellett a minőségi bútorok és irodaszerek beszerzése is segíthet.

Keresse fel webshopunkat és forduljon hozzánk bizalommal!