Munkavégzés nyugodt környezetbenMunkavégzés nyugodt környezetben

A munkahelyi környezet, valamint a kollégákkal való kapcsolat meghatározó tényezők, ha valaki azt fontolgatja, hogy menjen, vagy maradjon. A jó hangulat fokozza a munkatársak teljesítményét és a tehetséget is előcsalogatja. Blogunkon már többször hangsúlyoztuk a jó munkahelyi környezet fontosságát, ez alkalommal néhány olyan eszközt adunk az olvasók kezébe, amelyeket alkalmazva a kellemes irodai hangulat garantált.

Nem kell, hogy a vállalat hatalmas költségekbe verje magát azért, hogy a dolgozói jól érezzék magukat. Az alapvető kellékek, bútorok (íróasztalok és a kényelmes székek) mellett néhány aprócska trükk „elég a boldogsághoz”. A továbbiakban felsorolt tanácsokat már ma elkezdheti alkalmazni, és az eredmény meglátszik majd a teljesítményen.

 1. Mindig mutasson példát!
  A vezető példaértékű alak, ugyanúgy, ahogy a kollégák is egymástól lesik el az irodai viselkedést. Ne essen a „bort iszik és vizet prédikál” csapdájába! Ha hibázik, ismerje el!
 2. Legyen elérhető a kollégák számára!
  Fontos, hogy a vezető megtartsa tekintélyét, és a magasabb helyzetére való tekintettel megtarthatja a két lépés távolságot, de fontos, hogy ne keltse egy robot hatását. A főnöknek is vannak érzelmei. Ha megértő a kollégáival, valószínűleg bizalmat szavaznak önnek ahelyett, hogy a háta mögött beszélnének.
 3. Mérje a kollégák elégedettségét!
  Nem csak a teljesítményt kell értékelnie, hanem időről-időre rá is kell kérdeznie a kollégáknál, hogy jól érzik-e magukat az irodában és elégedettek-e a feladataikkal és munkájukkal.
 4. Vigyen egy kis humort a munkába!
  A szigorú hangulatú tárgyalások során néha megtörheti a jeget egy kis humorral. Ne felejtse el, hogy a nevetés jót tesz az egészségnek is!
 5. Ünnepelje az eredményeket!
  Mindenkinek szüksége van arra, hogy elismerjék munkáját és elért eredményeit. Nem számít, hogy apróságról, esetleg nagy dologról van szó, ünnepeljen! A csapatépítés szempontjából is jól jön a koccintás.
 6. Zárja ki a negatív hatásokat!
  Nem ritka a munkahelyen az a munkatárs, aki szereti kibeszélni a többieket, szeret pletykálkodni. Ismerje fel őket és előzze meg a bajt!

A kellemes munkahelyi hangulathoz jó minőségű berendezésre és dekorációra is szüksége van. A depot.hu oldalra ellátogatva mindent megtalál, aminek egy irodában helye van. Forduljon hozzánk bizalommal!