Ajajj, felsős lesz a gyermekem!

A felső tagozat követelményei

A felső tagozat követelményei merőben másak, mint az alsóbb osztályoké. Nagy önállóságot kíván meg nem csak a gyerekektől, hanem a szüleiktől is. Mutatjuk, miben változik az élet.

Nincs tanszerlista

A kicsik pátyolgatása már a múlté, ez kérem a felső tagozat. Azt, hogy mire lesz szükség, csak úgy nagyjából tudjuk szeptember előtt. A listát a gyermekünknek diktálja le az adott tanár, aki remélhetőleg pontosan írja le azt, de ha nem, akkor készüljünk fel az újabb vásárlási körökre. A plusz pénzköltés mellett sajnos még így is kaphat egyest a gyermek, amiért nincs nála időben mondjuk a vonalzó, körző.

Ejj, hol vannak azok a szép idők, amikor a kis elsős esetében már júniusban megkaptuk a taneszközök listáját.

Tipp: amikor már tudja, hogy milyen eszközöket kell beszerezni, a fogyó eszközökből érdemes bespájzolni. Ilyen a toll, ceruza, tolltartó.

Jönnek a különórák

Ergó a gyermek sokkal fáradtabb lesz a szokásosnál. Amennyiben ön viszi el ezekre az órákra, feltétlenül egyeztessék az időpontokat. Ha viszont van tömegközlekedés a városban, és nem hosszú, vagy bonyolult az út, akkor érdemes némi önállóságra tanítani a gyermeket.

Nincs váltócipő

Legalábbis mi kevés felsősnél láttunk még. Az oka ennek az, hogy már teremről teremre vándorolnak, így nincs saját szekrényük a kinti cipő tárolására. Plusz, cikinek is tartják egy külön táskában maguknál hordozni.

Tipp: ha már így alakult, akkor legalább olyan zokni, cipő legyen a felsős tappancsokon, amik jól szellőznek, és nem hagyják beizzadni a lábát.

Nagyobb a bizonytalanság

A felső tagozat előtti napok legalább olyan rémületesek tudnak lenni, mint az elsősöknek az első osztály. A felsős léttel majdnemhogy riogatják az embert, ami gyerek és szülő számára is bizonytalanságot szül.

Tipp: ne higgyen vakon a mendemondáknak, próbáljon meg minden szükséges információt megkeresni az új rendszerről, és annak résztvevőiről, a tanárokról.

Igen, amikor felső tagozatba kerül az iskolás, a követelményeknek hála minden megváltozik. Ám, ha időben kezd el rá készülni, és nem stresszeli túl, akkor boldogan is telhet a sulira való várakozás.

Szerezze be az iskolaszereket minél előbb, így egy gonddal kevesebb lesz sulikezdéskor.