Tiszta levegőt az irodába az allergiaszezon idején

Habár a tavasznak a legtöbben örülünk, vannak, akiknek inkább a szenvedés időszaka ez. A virágzással megjelennek a pollenek is, amelyek sokak életét megkeserítik. Az allergiásoknak ilyenkor legjobb esetben is meg kell küzdeniük a bedugult orral, de a kevésbé szerencsések könnyeznek, fulladnak és köhögnek is.

Mi ezzel a probléma? Hogy a légzési nehézségek következtében dolgozni sem olyan egyszerű. Ha több allergiás kolléga is van, akkor ráadásul nem csak az ő produktivitásuk szenvedhet csorbát, de a többi munkatársnak is egész nap a szipogást és tüsszögést kell hallgatnia, ami egy idő után zavaró lehet. De hogyan lehet javítani a helyzeten?

Mit tehetünk a tisztább levegő érdekében?

Egyértelmű, hogy a kinti porral és a levegőben található különböző szennyeződésekkel nem tudunk mit tenni. Az viszont rengeteget számít, hogy a belterekben ne kelljen ezekkel szembesülni. Ennek érdekében célszerű a korai vagy épp a késői órákban szellőztetni, amikor kevésbé kavarodik fel a levegő az utcán.

Nem árthat beszerezni egy légtisztító berendezést sem. Egy ilyen szerkezet egyébként minden dolgozóra jó hatással lehet. A tiszta levegő jobb közérzetet biztosíthat, és vannak, akik arról is beszámoltak, hogy kevésbé fáradékonyak egy olyan helyiségben, ahol kevésbé szennyezettek a légterek. Egy erős szűrővel ellátott légtisztító sokat javíthat a helyzeten.

Ebben az időszakban hasznos lehet, ha a takarítások is sűrűbbek. A bútorokon és a padlón található por eltávolításával csökkentheti a levegő szennyezettségét is. Ha nem szeretne többet költeni a takarítónőre, akkor a munka végeztével egy alapos söprés vagy feltörlés már jelentősen csökkentheti az irodában található porszemcsék mennyiségét.

Mitől függ, hogy mennyi szennyeződés jut a belső terekbe?

Ha éppen azon bosszankodik, hogy mennyi pluszmunkával jár a tiszta levegő fenntartása, akkor érdemes azt is tudnia, hogy honnan jön ez a sok por és pollen. Az, hogy a belterek légköre milyen, számos tényezőtől függ, mint például a földrajzi elhelyezkedés, hogy hányadik emeleten van az iroda vagy attól, hogy hol van a dohányzó.

Nyilvánvaló, hogy az egész épületet nem lehet elköltöztetni néhány allergiás kolléga miatt. Viszont a dohányzó helyiség távolabbra való helyezésével apró, de annál fontosabb lépést tehet a tiszta levegő érdekében. Célszerű úgy megválasztani ezt a részt, hogy lehetőség szerint ne legyen a közelében ablak, ahol beszökhetne a füst.

Ha már rendelkezik légtisztító készülékkel, akkor célszerű rendszeresen ellenőrizni annak állapotát. A szűrő idővel elhasználódhat, így a tisztítás helyett csak további és akár a pornál károsabb szennyeződéseket juttathat a levegőbe. Ezt feltétlenül el kell kerülni, mivel minden kolléga egészségügyi állapotára negatívan hathat.

Ha a munkahelyen biztosítva van a jó levegő, az minden ott dolgozó számára előnyös lehet. A jobb közérzet mellett a légutak egészsége is javulásnak indulhat, ha nem kell minden áldott nap a szennyezett levegő okozta kihívásokkal és irritációkkal megküzdeni. Ezért sem érdemes a tisztaságon spórolni, hiszen így leszámolhat a légúti problémákkal is.

Ha pedig irodájába keresi a megfelelő kiegészítőket, bútorokat vagy elektronikus berendezéseket, látogasson el webáruházunkba! Széles kínálatunkban minden szükséges kelléket megtalálhat, ami a zavartalan munkavégzéshez szükséges.