Csökkentse ökológiai lábnyomát az ALUFIX „Biologic” konyhai eszközökkel!

Itt a nyár! A jó idő sokakat csábít a tavakhoz, tengerekhez. Nincs is üdítőbb egy nyári estén megrendezett Balaton-parti grillsütésnél, vagy a tengerpartra magunkkal vinni és csipegetni nagymama cseresznyéjét. Ehhez rengeteg műanyag tányér, evőeszköz, doboz szükséges, hiszen általában nem cipeljük magunkkal a konyhai eszközeinket.

De hova kerül a sok műanyag, ha már vége a kerti bulinak vagy a piknikezésnek?

Tegyünk vizeink biztonságáért! - ALUFIX „Biologic”

Bizony, a vizeinkbe. Csak a Földközi-tenger melletti térségben a nyaralószezonban 40%-kal nő a hulladéktermelés, amely az itt lakók éves átlag 208-760 kg/fő szemete mellett ijesztő statisztika.* A vizekbe jutó műanyagok komoly veszélyt jelentenek nem csak az ott található élővilágra, de az emberek egészségére is. Elgondolkodtató az is, hogy egy műanyag palack 450 év alatt tűnik el, míg egy műanyag szatyor lebomlásának ideje 200-tól 1000 évig terjedhet.**

Ugye nem ilyen nyomot szeretne hagyni az utókor számára?

Az ALUFIX „Biologic” termékcsalád tagjai növényi nyersanyagból készültek. Az evőeszközök bioplasztikus C-PLA – kukorica és -fehérrépa felhasználásával készülnek, míg a tányérok és tálak a nádcukor termeléséből származó csépelt cukornádból származnak. Az evőeszközök és edények könnyűek, ugyanakkor rendkívül erősek, stabilak; emellett hő-, víz- és olajállóak. A termékek kényelmesen használhatóak, nem kell lemondanunk a meleg ételekről, a mikrohullámú sütőről vagy a fagyasztóról használatuk során, mert az evőeszközök 85°C-ig, a cukornád termékek pedig -25°C és 100°C között hőállóak. Használatot követően fedett komposztáló térben 2-3 hónap alatt lebomlanak.

Gondoljon nyáron is vizeinkre – válassza az ALUFIX „Biologic” biológiai úton lebomló, komposztálható konyhai eszközeit, hogy a szórakozás ne menjen a környezet kárára!

*forrás: wwf.panda.org
**forrás: erdekesvilag.hu