Bemutatjuk a világ egyik vezető irodaszer gyártóját.Apli

Egy kis történelem

Apli CD címkeAz APLI története klasszikus sikertörténet. A céget Joseph Maria Puigbo alapította 1932-ben irodaszerek kézi erővel történő gyártására. Az etikett címkék gyártását 1958-ban kezdték, az APLI márkanevet két évre rá, 1960-ban vezették be. Ma már az APLI termékek ismertek és közkedveltek Európa 25 és a világ 85 országában. A technológiai fejlődés első jelentős állomása a mátrix etikettek gyártásának 1968-as megkezdése volt, az A4-es hordozón lévő fénymásoló etikettek gyártása pedig 1971-ben indult. 1987-ben került átadásra a kor legmagasabb műszaki színvonalát képviselő új gyár, 1993-ban pedig áttértek a teljes klór és oldószermentes alapanyagok használatára.

Az első etikett címke gyártók között, 1995-ben az APLI megkezdte a kétoldalas etikettek gyártását, amelyeknek az elterjedése környezetvédelmi szempontból kulcsfontosságú, hiszen a felhasznált hordozó anyag mennyisége éppen a fele a „normál” etikett címkékének.

2002-ben az APLI egy több mint 6 millió EUR összegű beruházással megépítette teljesen automata magasraktárát, 2003-ban pedig megvásárolta a francia Agipa cég irodaszer divízióját.

Az APLI a világban

Apli etikettErős nemzetközi jelenlétének köszönhetően az APLI a gyártott etikett címkék mennyiségét tekintve Európában második, világviszonylatban harmadik helyen áll. A CAPOSA csoport (APLI, Sinel, Agipa) konszolidált forgalma ma meghaladja az 55 millió EUR összeget. A cég-csoport több mint 400 embert foglalkoztat és évente 42 millió m2 öntapadó alapanyagot használ fel. Az APLI ma is családi vállalkozás, a céget az alapító fiai, Joseph és Jaume Puigbo vezetik. Az állandó fejlesztés, a kiváló szolgáltatás és a kimagasló minőség melletti elkötelezettség mit sem változott az elmúlt 72 évben. A cég az UNE-EN-ISO 9001:2000 minőségbiztosítási, és ISO 14001:1996 környezetvédelmi rendszerrel dolgozik. A hagyományosan rendkívül széles öntapadó címke választékáról jól ismert APLI márkanév piros csomagolása ma már nem csak etiketteket, hanem névjegykártyák, laminált kártyák, név-kitűzők, fotópapírok, multimédia címkék valamint hobby termékek széles választékát is rejti, a már mindenki által ismert kiváló minőségben.

Fókuszban a felhasználó

Az APLI fennállásának 72 éve alatt egyik legfőbb erénye volt a vevőközpontúság. A felhasználók mindig nagyra értékelték az APLI etikett címkék minőségét, hiszen kulcskérdés, hogy a termék hibájából ne károsodjon a több tízezer forint értékű nyomtató vagy fénymásoló. Az APLI másik érve az APLI Master 4.1 ingyenes etikett nyomtató szoftver, amely 18 nyelven, köztük magyarul is hozzáférhető.