Az irodatechnika, mint munkatárs

Az irodatechnikai gépeknek a barátságos, és megnyugtató zümmögésen túl még számos előnyük van. Nézzük mik ezek, és melyek azok, amelyek beszerzéséből sokat profitálhatunk.

Iratmegsemmisítő

Szeretné, ha a fontos és személyes adatok, szerződésrészletek, titkos, ámde már felesleges dokumentumok nem kerülnének illetéktelen kezekbe?

Akkor egy iratsemmisítőnek mindenképpen hasznát veszi.

Hőkötőgép, könyvkötőgép

Még egy kisebb irodában is adódhatnak olyan helyzetek, hogy szeretnénk készíteni egy-egy komolyabb anyagot.

Amennyiben nagyon belsős anyagról van szó, illetve ha kis példányszámban készül, akkor jobban járunk, ha nyomda, és könyvkötő helyett kezünkbe vesszük az eseményeket. Gyors és praktikus megoldás.

Digitális diktafon

Bármikor szükség lehet rá. A segítségével visszahallgathatod a tárgyalásokat, megbeszéléseket, és az interjúkat. Alapkellék az irodában, hiszen így nem kell feleslegesen jegyzetelnie a dolgozóknak. Kényelmes is, mert a hanganyag bárhol és bármikor visszahallgatható. Vitás helyzetekben pedig bizonyító ereje van.

Tipp: szerezzen be hozzá egy mikrofont, és sokkal tisztább lesz a hangfelvétel. Nagyobb távolságról történő hangrögzítésre is alkalmas.

Vezeték nélküli telefon, vezetékes telefon

A mobil váratlanul lemerülhet, ám a vezetékes, illetve az a nélküli telefon bírni fogja a strapát.

Tippek:

  • ha „csak” ezt használja munkahelyi telefonként, és nincs irodai mobil, akkor biztos lehet benne, hogy miután este bezárja maga mögött az ajtót, nem fogják hívni a leendő vásárlók, és az ügyfelek.
  • telefonfelvevővel a hosszas mobilon való beszélgetés sem lesz rémálom. Előnye, hogy beszélgetés közben tud jegyzetelni, és keresni a számítógépes fájlok között.

További hasznos irodatechnikai eszközök, és kellékek

  • vágógép (karos, görgős)
  • hideglamináló fólia (pl. névjegykártyákhoz, A4 méretű dokumentumokhoz, tájékoztató táblákhoz)
  • műanyag spirál
  • hőkötőborító

Spirálozógép

Az ügyfeleknek készült dokumentumok, illetve az irodai használatra való szabályzatok, információs kiadványok spirálozására való. Segítségével nem kallódik el egyetlen oldal sem, és könnyebben szállítható a végeredmény.

Ha beszerzi a fenti irodatechnikai eszközök valamelyikét, akkor sokkal gördülékenyebb munkanapokra számíthat.