Barbie

Néhány hete, a Barbie film bemutatása óta, gyerekek és felnőttek egyaránt újra érdeklődni kezdtek a Barbie babák iránt. Ez nagyszerűen kihasználható a gyerekek készségfejlesztésében is.

Mielőtt rátérnénk, hogyan segíthet Barbie a gyerekek készségfejlesztésében, nézzük meg, ki is ő valójában.

Barbie egy ikonikus játékfigura, amelyet először 1959-ben mutattak be a Mattel cég által. Az eredeti neve Barbie Millicent Roberts, és azóta számtalan változata és kiegészítője készült el. A Barbie baba egy fiatal, attraktív, karcsú nőt ábrázol, általában hosszú szőke haja és kék szeme van. A játék célja alapvetően a gyerekek számára a kreativitás ösztönzése és a szerepjáték fejlesztése volt.

Barbie életének és kalandjainak számos aspektusa van, amelyeket a különböző baba-változatai és kiegészítői tükröznek. Például Barbie lehet tanárnő, orvos, modell, tengerész, sportoló, és még sok más. Ez a sokoldalúság lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy különböző szerepeket játszhassanak el, és így kreatívan fejlesszék képzeletüket.

Barbie egyedi divatos stílusa is hozzájárult a népszerűségéhez. Sokféle ruházat és kiegészítő érhető el, így a gyerekek testre szabhatják a kinézetét és stílusát. Emellett Barbie háza, autója és más kiegészítői is elérhetők, így a gyerekek valósághű környezetet teremthetnek számára.

Ez azonban nemcsak egy játék, hanem egy hosszú ideje tartó kulturális jelenség is. Az évek során sokféle médiatermék, például filmek, televíziós sorozatok és könyvek is készültek Barbie-ról. Ezenkívül Barbie-t gyakran használják a társadalmi és kulturális változások témáinak megvitatására, például a női szerepek és az önazonosság kérdéseiben.

Bátran kijelenthetjük, hogy Barbie egy ikonikus játékfigura, amely évtizedek óta szórakoztatja és inspirálja a gyerekeket világszerte, miközben hozzájárul a kreativitás és a szerepjáték fejlesztéséhez.

Megérkezett Barbie a Maped Creativ világába is

Mivel a Barbie-őrület idén nyáron végigsöpört a világon, így a Maped kreatív eszközei közül sem maradhatott ki.

A Maped elsődleges célja, hogy mindig olyan újdonságokkal álljon elő, melyek segítik a gyermekeket a fejlődésben. A kreativitás és annak fejlesztése roppant fontos egy gyermek számára, valójában meghatározó a jövője szempontjából.

Nézzük, milyen Barbie-s újdonságok közül válogathatunk!

Lumi Board Barbie rajzkészlet

Rajztábla beépített fénnyel, melybe csak behelyezed a fóliát és a 30 sablon bármelyikét könnyedén átrajzolhatod a 12 filctollal. Csodás rajzokat lehet létrehozni a Lumi Board Barbie rajzkészlettel. Kellemes közös időtöltés lehet szülőnek és gyermeknek egyaránt.

Aqua Art Barbie akvarell festőkészlet

Poszterhatású alkotásokat hozhatnak létre a gyermekek az Aqua Art Barbie akvarell festőkészlettel. Erről a fémes hatású minták és az akvarell színes ceruzák gondoskodnak. Nem probléma, ha még soha nem próbáltátok ki az akvarell ceruzát, a csomag használati utasítást és vízzel tölthető ecseteket is tartalmaz. Egy elkészült festménynek erősen önbizalomnövelő hatása lesz a gyerekekre.

Barbie kreatív scrapbooking készlet

Ezzel a Barbie kreatív scrapbooking készítő készlettel egyedi jegyzetfüzetet tudnak készíteni a gyermekek, ami nemcsak a kreativitásukat fejleszti, hanem akár a tanulásra is ösztönözheti őket, hiszen egyedi, különleges eszközök birtokában azok használata is öröm. Lehet a jegyzetfüzetből divatnapló vagy iskolai jegyzetfüzet.

Atelier Couture Barbie varrógép

Valódi kreativitást elősegítő, alkotásra ösztönző Atelier Couture Barbie varrógép a bátrabb kislányok számára. Ezzel a készlettel garantált a siker, hiszen előre kivágott szövetek, szalagok és egyéb kiegészítők mellett kézikönyv is segíti a kicsik munkáját.

Láthatjuk, hogy a Maped valóban gondoskodott a divatos Barbie készletekről, hogy a gyermekek készségfejlesztése a szülők számára is kellemes időtöltés legyen.

Nézz körül a Depot irodaszer áruház Maped Creativ termékei között és válogass a szebbnél szebb készletek közül!