Bullet journal – hatékony segítség a multitasking világában

Az egyik gyerek egyetemre megy, a másik most kezdi a gimnáziumot, a munkahelyén prezentációja lesz a jövő héten, Ön pedig már azt sem tudja, hogy hol a feje? Nem csodáljuk, hiszen egy felgyorsult és multitaskingra épülő társadalomban nem könnyű lépést tartani mindenkivel. Jó hír, hogy a bullet journal a segítségére siet.

Bye-bye káosz

Habár manapság az okostelefonok és a határidőnaplók nagy segítséget nyújthatnak az események nyomon követésében, de van, hogy mindez nem elég. Mi a teendő, ha a sok tennivalót már nem tudja kézben tartani egy egyszerű naptárral? Nos, akkor itt az ideje beszereznie egy bullet journalt.

A napjainkban divatossá váló kis füzetecske egyszerű és sok esetben hasznos megoldást nyújt azokban a helyzetekben, amikor nem találjuk a magunk számára tökéletesen működő rendszert. A bullet journal varázsa abban rejlik, hogy mindössze egy vastag füzetre van szükség hozzá és maximálisan testre szabható. A rendszer neve Ryder Carroll nevéhez fűződik, aki feltalálta az egyedülálló „BuJo”-t.

Mi kerülhet a bullat journal-ba?

Könnyedén és gyorsan elkészítheti benne az adott hónap vagy hét eseményeihez szükséges listákat, naptárakat és feljegyezheti a legújabb ötleteit. A tervezőben szabadjára engedheti a kreativitását is, hiszen a tudatos tervezés egyfajta szórakoztató időtöltéssé is válhat.

A jó listanapló rendelkezik tartalomjegyzékkel, éves naptárral, tervezőkkel – és persze az elmaradhatatlan listákkal. Mivel a rendszer egyedileg készül, így mindenki azokat a tartalmakat helyezheti el benne, amire valóban szüksége van. A fontos időpontok és tennivalók mellett feljegyezheti benne az aktuálisan követett kedvenc sorozatait, vagy akár az idei tervezett olvasmánylistáját is.

Ha Ön is kedvet kapott a saját rendszerének felállításához, akkor kezdjen a megfelelő füzetválasztással.

Ha viszont úgy érzi, hogy ez nem az ön világa, vagy semmi ideje a naptárak rajzolgatására és tervezők felállítására, akkor a gyűrűs kalendáriumok és hozzájuk tartozó, könnyedén variálható betétlapok a legjobb választások. Bármelyiket is választja, tollat mindenképpen szerezzen be hozzá. Szeretné feldobni a bullet journalt? Akkor várják a vidám matricák. Jegyzetelésre fel!