Caran d'AcheA komoly művészek tudják, hogy ki fejlesztette ki az akvarell krétákat, hol lehet megtalálni a legjobb minőségű színes ceruzákat vagy melyik cég használ extra magas pigment tartalmú bélanyagot. A válasz – Caran d’Ache. A művészek évtizedek óta használják és bíznak a tökéletes minőségű termékekben, a Caran d’Ache márkanévvel összefonódott az állandóság és egység. A legpatinásabb óragyárak mellett Svájc ad otthont a Caran d’Ache-nak is. A céget Arnold Schweitzer alapította 1924-ben Genfben (Saint-Gallen). Ez a bámulatos cég, kötelességtudó szakember csoporttal, ma is az egyedüli svájci exkluzív írószer gyártó. Az elegáns írószerek mellett az ékszer jellegű és bőr kiegészítők, valamint a legmagasabb minőségi igényeket kielégítő öngyújtók széles skáláját nyújtja a Caran d’Ache. A művész termékek az exkluzív írószerekkel egyenrangú szerepet játszanak a Caran d’Ache üzleti életében.

Caran d'Ache

Caran d’Ache volt a művészneve a híres francia karikaturistának Emmanuel Poiré-nak (1859-1909), akit a cégalapító igen nagyra becsült, ezért választotta azt vállalata és márkája nevének. Emmanuel Poiré Napoleon tisztjének unokájaként látta meg a napvilágot Moszkvában. Poiré nagyszerű tehetséggel lett megáldva, kép-történeteket alkotott szavak nélkül. Munkatársként dolgozott több híres napilapnál, neves és ünnepelt atyja volt a képregényeknek. Poiré minden munkáját Caran d’Ache-ként szignálta.

Az orosz „karandas”, ceruza szó transzliterálásából jött létre a Franciásan hangzó Caran d’Ache művésznév. Az enyhén módosított szignóból készítette a cég a színes művésztermékek logóját. Arnold Schweitzer az Ecridor ceruzagyár megvásárlásával kezdte üzleti tevékenységét. Szembe kellett néznie a német piacról érkező versenytársakkal, de leleményességével és kitartásával hamarosan a Caran d’Ache piacvezetővé vált Svájcban. Lépésről lépésre, nyolc gyáregységet építettek fel Genf központjában. 1974-ben a központi irodák Genf Thonex városrészébe költöztek.

Köszönhetően az elsőrangú, precíziós gyártásnak napjainkban a Caran d’Ache több mint 90 országban forgalmazza termékeit. A Caran d’Ache megtalálta a mai kornak megfelelő irányt: kutatás, fejlesztés és többszörös minőség-ellenőrzés, tesztelés. Egyes termékek kifejlesztése akár több évet is igénybe vehet, csak ezután kerülhet a felhasználó kezébe. A környezet védelme érdekében, minden gyártás közben termelődő hulladék újrahasznosításra kerül. Szűrő rendszer akadályozza meg, hogy a gyártás során felszabaduló fémszemcsék a légkörbe kerülhessenek. A fa- megmunkálás során keletkezett hulladék összepréselve a gyár fűtését segíti. A felhasznált víz szintén tisztításon megy keresztül és újrahasznosítják. A Caran d’Ache létfontosságúnak érzi a környezetvédelmet, ezért a ceruzák gyártásához kitermelt erdőket újra-telepíti, így nem történik visszafordíthatatlan környezet károsítás. A cég filozófiája: csúcsmínőség, kutatás-fejlesztés, tökéletesség és tradíció, immáron 80 éve és biztosak lehetünk benne, hogy ez a következő 80 évben sem lesz másként.