A céges buli 5 aranyszabálya

A céges bulikat mindenki alig szokta várni, hiszen nincs is jobb, mint lazulni egy jót a kollégákkal. Ám, a céges rendezvényeken nagyokat is lehet hibázni. Ha a következő szabályokat betartja, akkor nyugodtan mehet be dolgozni a legközelebbi hétfőn is.

1. Ne igya le magát a sárga földig

Nincs mese, megjelenni kötelező, hiszen ön is a csapat tagja, ám az ivás nem létszükséglet. Ne öntsön sokat a garatra, hiszen az ittasan mondott meggondolatlan mondatai miatt akár ki is penderíthetik az ajtón.

A pletykálásért is általában a sok alkohol tehető felelőssé. Csak meggondoltan, nehogy az illetékes fülébe jusson, és pláne nem szabad üzleti titkot kifecsegni!

Az alkohol mámorában sokan még az iroda berendezésében is kárt tesznek, és a nyomtatók, számítógépek isszák meg a nagy jókedv levét.

Tartson mértéket, és minden rendben lesz: nem lesz rosszul, és nem készülnek önről vállalhatatlan videók.

Tipp: az étellel kapcsolatban ugyanezt tudjuk tanácsolni, hiszen bármennyire ínycsiklandozó az étlap, a kevesebb bizony több.

2. Ne mutasson sokat magából

A köldökig érő dekoltázs, vagy az extra mini szoknya nem a céges buliba való. Persze a hosszú estélyi sem. Találja meg az arany középutat, azzal nem lőhet mellé.

Tipp: ha nem írják elő az outfitet, kérdezze meg a kollégáit, ők mit fognak viselni. Így nem érheti kínos meglepetés.

3. Ötleteivel segítse a rendezvényt

Tanácsolja a szervezőt, hogy milyen programokat szervezzen, és hogy meddig tartson a buli. Szerencsére ezt többnyire meg is kérdezik a résztvevőktől, és aszerint alakítják az estét.

Ha használható ötletei vannak, az jó pontot jelent, hiszen a főnök célja is az, hogy a kollégák jól érezzék magukat, és ezáltal a buli jó hatása legyen az employer brandingre.

A következő party kellékek (léggömb, girland, szerpentin, szalvéta, szívószál, paróka) például emelhetik az est fényét.

4. Ne feledje, ez azért egy félig-meddig hivatalos rendezvény

A hierarchiára a céges buliban is figyeljen, a főnöke itt is a főnöke, így nem illik tiszteletlennek lenni vele. A nagyon durva viccek is rosszul sülhetnek el, sértődés lehet belőle, és egyhamar megcsappanhat a jókedv.

5. Ne beszéljen a munkáról

Arra ott vannak a szürke hétköznapok. Engedje el magát, és ne erőltesse a munkahelyi témákat, főleg, ha a többiek sem teszik. Itt az ideje más oldalról is megismerni a munkatársakat.

Jó szórakozást kívánunk!