Válasszatok közösen egy ceruzahegyezőt az iskolakezdésre!

színes ceruzák ceruzahegyező faforgács hulladék

Ugyan még tombol a nyár, és a szeptemberi iskolakezdés még várat magára, az iskolai felszerelések beszerzése azonban szezonon kívül még kedvezőbb lehet, mint általában. A ceruzahegyezők széles választékában minden igényt kielégítően sorakoztatjuk fel a legminőségibb darabokat, hogy az otthoni, vagy iskolai rajzolás, írás még szórakoztatóbb legyen!

Szeret ügyeskedni a gyerkőc a tollakkal, ceruzákkal, a színezők a kedvencei? Vagy épp az lenne a cél, hogy egy kicsit lefoglald? Remek ötlet lehet a kisebbeknek a színezés, rajzolás. A nagyobbaknak pedig a házifeladatok-támogatása érdekében egy jópofa hegyezőt beszerezni. Mivel rengeteg színben, mintában kaphatók, ezért az is jó móka lehet, ha közösen választjátok ki a legszimpatikusabbat.

Miért jó választás a Maped ceruzahegyező?

Az ismert márka minden korosztálynak kínál izgalmas megoldásokat az irodaszer témakörben. Az ergonomikus kialakítás és a gyerekbarát biztonsági megoldások adottak, de miben is különböznek egymástól ezek a darabok? A Croc croc a békás mintával és a lenyomható nyitógombbal egy kis játékot csempész be a picik ceruzahegyezési technikájába. A Croc Croc termékcsalád a béka mellett nyuszival és kukaccal is kiegészül.

Minden korosztályra gondoltunk!

A forgácsot egy praktikus gyűjtőtartály nyeli el, majd egy mozdulattal üríthető is, amint megtelik. A pengék sehol nem lógnak ki, nem kell félni attól, hogy a gyerekek elvágják az ujjukat, vagy egy nap alatt darabjaira szedik a szerkezetet. A nagyobbak már kikérik maguknak a békás és nyuszis kellékeket, így nekik leginkább a Shaker típust ajánljuk, ami egyszerű, letisztult és szintén többféle színben kapható.

Melyik típus kinek való?

A külcsínyen kívül a kialakítás is fontos lehet, ezért egy lyukú és két lyukú ceruzahegyezőket is mutatunk mind a mintás, mint a „felnőttes” verzióban. A kétlyukú ceruzahegyező alapvetően addig lesz érdekes a gyerekeknek, amíg használnak vastagabb színeseket is, vagy rajzórán egy vastagabb grafitot. Az egylyukúval ellentétben itt a vékony ceruzaméret mellett a vastagabb színeseket is beélesíthetik a lurkók.

Tisztítás, élezés? Ugyan!

A Maped tartályos kézihegyezőit úgy alakították ki, hogy egy egyszerű mozdulattal üríthető legyen. Ha a szelektív hulladékgyűjtésre is figyelsz, akkor érdemes a fa és grafitforgácsot a komposztba önteni, vagy eltüzelni a kazánban, ha van erre lehetőséged. A tisztítás nem igényel szinte semmilyen extra erőfeszítést ezen kívül, de ha nagyon elszíneződne a kis tubus, nyugodtan öblítsd le a csap alatt, esetleg töröld át alkohollal, és hagyd teljesen megszáradni a következő használat előtt.

Hosszú élettartamuk és népszerűségük nem csak a küllemüknek, de minőségi pengéiknek is köszönhetők, melyek elzárva találhatók a hegyezőfejben. Ezeket nem kell élezni, egy év múlva is ugyanilyen jól működnek.

Mire nem való a ceruzahegyező?

A rendeltetésszerű használatról nem biztos, hogy a kicsik is értesültek, ezért érdemes a bölcsis, ovis korú gyerekeknél külön tartani az eszközöket. Csak akkor a kezébe adni, mikor ellenőrizhetjük, hogy nem egy műanyag filcet készül leforgácsolni vele, vagy nem a sminkceruzánkat felezi le két perc alatt. A sminkceruzától ugyan semmi baja nem lesz a szerkentyűnek, nyugodtan használhatják anyukák is. De a hegyezésre nem szoruló golyóstollaknak, filceknek és eközben a hegyezőnek is azonban hátránya származhat a titkos műveletekből.