Dekoráció őszi irodába

Lassan itt az ősz, ideje leváltani a nyári irodai dekorációt őszire. Nem csak a berendezésen, de a hangulatunkon is sokat fog dobni. Nézzük, mit tehetünk!

Már csak azért is azt tanácsoljuk, hogy váltsuk le a nyári dekort, mert a tengerparti képek, kagylók, kövek, napocskák, nyári csapatépítő fotók csak visszahúzzák a szívünk a hosszú és forró nyárba. Holott az már visszafordíthatatlanul elmúlt.

A nyári díszek pont emiatt a munkakedvünket sem igazán támogatják Pedig az ősz általában a kemény munka, a nagy leadások időszaka, és itt az ideje belehúznunk a hétköznapokba. Azt javasoljuk hát, hogy dobozolja el a nyári cuccait, és mondjon igent az őszre.

Az évszakváltásra akár már pár héttel előbb is fel lehet készülni, hiszen ahogyan az üzletekben a nagy nyári leárazások, ez is segíti majd az átállást.

Két választása van:

  1. választhat tematikus irodai dekorációt
  2. dönthet a minimalista stílus mellett

Őszi irodai dekoráció

Amennyiben a tematikus dekor mellett dönt, az ősz szinte beköltözik majd az irodába. Ne féljen attól, hogy az őszi díszek komorrá teszik a benti hangulatot, hiszen általában a sárga, az arany, bordó, a zöld, és barna árnyalatait tartalmazzák, és a segítségükkel már majdnem egy őszi erdőben érezheti magát.

A formavilág is a természetre hajaz: az irodai asztalra, polcokra, és falra kerülhet toboz, falevél, faágak, dió, mogyoró, gesztenye, csipkebogyó akár természetes, akár utánzat formájában. Érdemes az őszi virágokat is belopni a munkahelyre, egy évszakhoz illő, divatos vázában.

Tipp: gondolkodjon előre, és olyan dekort válasszon, amely megállja a helyét legalább három hónapig, mígnem felváltja a helyét a téli szett.

Minimalista ősz

Ha inkább csak tavasszal és nyáron szeret dekorálni, akkor ősszel könnyű dolga lesz, hiszen hagyományos, bármilyen irodába beolvadó díszeket, dekorációt bármelyik lakberendezési üzletben, vagy irodai webáruházban talál.

Érdemes azonban kombinálni őket a színesebb tárgyakkal, hiszen, egy színtelen, élettelen irodában ön lehet, hogy igen, de az ügyfelek nem biztos, hogy jól fogják érezni magukat.

Néhány ötlet:

  • helyezzen el mécsestartót az asztalon
  • préselje ki a legszebb leveleket, amelyeket csak talál, és lógassa le őket a falon egy cérnaszálra fűzve
  • a bogyós ágak remekül mutatnak a vázában
  • az erdő állatai (sün, mókus, őz, róka) is beköltözhetnek a négy fal, és az akták közé
  • kínáljátok az ügyfeleket aszalt gyümölcsökkel (barack, füge, szilva, alma)
  • most jött el szárított virágcsokor ideje
  • a függönycsere is jó ötlet

Ha az őszi irodai dekorációhoz még több ötletet szeretne, akkor nézzen körül a Pinteresten, rengeteg remek fotó várja majd. Válogasson a depot.hu dekorációi közül!