Dekorálható termékek - kézzel készült karácsonyi dekorációs gömbök

Bárhogy is nézzük, nyakunkon a karácsony. Az ünnepi időszakot már jelzik az üzletek kirakatai, ahol rengeteg kész dekorációval és dekorálható termékekkel is találkozhatunk. Ilyenkor ráadásul az internet, és a különböző magazinok lapjai is megtelnek a kreatívabbnál kreatívabb, D.I.Y. ötletekkel.

Ha szeretnénk igazán emlékezetessé tenni a szezont, érdemes a készen kapható díszek mellé beszereznünk néhány kelléket, mellyel a karácsonyfát, a lakást, vagy az ünnepi asztalt is egyszerűen feldobhatjuk.

A dekorálható termékek összehozzák a családot

Az ünnepi időszak nem csupán az ajándékozásról és a díszekről szól. A karácsonyi szezonban a legszebb, hogy együtt lehetünk szeretteinkkel, és olyan dolgokkal tölthetjük az időt, melyek számunkra kedvesek.

És habár a készen vásárolt karácsonyi díszek gyors és olcsó megoldást jelentenek a felkészülésre, nem szabad megfeledkeznünk az ünnep közösségi jellegéről, a családi hangulatteremtésről sem.

A kedvünkre alakítható, dekorálható termékek nem csak azért teszik emlékezetessé a készülődést, mert segítenek kiélni kreativitásunkat. A díszek elkészítése valódi, adventi programmá varázsolható az egész család számára. Ez mind a gyerekek, mind a felnőttek számára felejthetetlen emlékeket jelent.

A feldíszített asztalon álló, vagy a karácsonyfán lógó, saját készítésű dekorációnak köszönhetően pedig közelebb érezzük majd magunkhoz a szeretet ünnepének hangulatát, mint valaha.

És hogy mik azok az apróságok, melyek segítenek abban, hogy az ünnepre várva kreatívan üljük körbe a családi asztalt?

Díszíthető tárgyak

A kreatív üzletekben rengeteg olyan apróság kapaható, melyet különböző technikákkal, festéssel vagy dekupázzsal díszíthetünk. Találhatunk kedvünkre díszíthető gipszfigurákat, koszorúalapokat, dekorálható fa eszközöket, vagy épp kedvünkre alakítható használati tárgyat is. A karácsony egyik legnagyobb slágere mégis a styropor gömb, melyet kedvünkre díszíthetünk.

A styropor gömbök festhetők, ragaszthatók, gyöngyökkel, flietterekkel vagy dekupázs technikával ékesíthetők. Több méretben is kaphatók, segítségükkel pedig gyönyörű, kreatív díszeket készíthetünk. Kiváló szórakozást jelentenek az egész család számára, a gyerekek pedig egyenesen imádni fogják, ha a készen vásárolt díszek mellett saját kezük munkája is díszítheti a karácsonyfát.

Mágneses papír

Ha szeretnénk egyedi díszekkel feldobni a konyhát, vagy apró, személyre szabott ajándékokat készítenénk, a mágneses papírt nekünk találták ki. Elég egy tintasugaras nyomtató, és máris olyan kreatív díszeket készíthetünk, mint a saját hűtőmágnes, a mágneses fotó, az egyedi adventi naptár, és még sorolhatnánk.

A mágneses papír valódi csodának számít a dekorálható termékek közt. Felhasználási lehetőségeinek pedig gyakrolatilag semmi más nem szab határt, kizárólag a kreativitásunk és a képzeletünk.

Kreatív papírok

Az egyik legegyszerűbb és legtöbb lehetőséget rejtegető dekorációs termék nem más, mint a kartonpapír. A kartonpapír ugyanis rengeteg formában kapható, és asztali- vagy karácsonyfadíszek, kreatív ajándékok, és egyéb, dekorációs kellékek készítésére egyaránt használható

A hullámkartonban rejlő lehetőségekkel korábban már foglalkoztunk, de érdemes néhány szót ejteni a többi dekorációs papír felhasználási módjairól is. A hullámkarton mellet például csillogó glitterkartont is használhatunk karácsonyi díszek, lakásdekoráció, vagy kreatív adventi kalendárium készítésére.

Ezek az anyagok olcsón beszerezhetők, és kevés extra kellék segítségével alkothatunk belőlük szívünknek kedves, emlékezetes díszeket az ünnepi időszakban.