Dekorálja az irodát az egészség jegyében

Habár tény, hogy egy irodában célszerű az egyszerűségre és a letisztultságra törekedni, az sem jó megoldás, ha a környezet teljesen sterilnek hat. Néhány egyszerű dekorációs elem, mint egy szép kép vagy egy csinos váza és a megfelelő színek használatával viszont könnyedén megteremthető a kellemes atmoszféra, ami nemcsak a munkakedvre, de az ott dolgozók egészségére is pozitív hatással lehet.

Ráadásul egy jól elrendezett, békés hangulatú munkahelyre szívesebben mennek be a dolgozók. Ennek a lelkesedésnek köszönhetően a munkakedv is megnövekedhet, ami a vállalkozásnak is jó. De lássuk, hogyan lehet megvalósítani mindezt a gyakorlatban!

Nyugtató színekkel a harmóniáért

Mielőtt bármiféle dekorációs kellékről esne szó, beszéljünk egy kicsit a helyiségek színéről. Ugyanis ezek már önmagukban is jelentős hatással lehetnek arra, hogy milyen érzés belépni az irodába vagy hogyan érzik magukat a kollégák munka közben. Következzék egy kis színelmélet, hogy milyen árnyalatokkal érdemes operálni az iroda falain.

Ahhoz, hogy megteremthessük az ideális és nyugodt légkört, a legjobb, ha meleg színeket használunk. Ilyenek például a barna és a lila árnyalatai, amelyek kifejezetten relaxációs hatásúak. De jó választás lehet a tiszta fehér is, ami nemcsak nyugtató, de jól párosítható a legtöbb színnel.

És hogy miért fontos ez? Mert így adott a zavartalan közeg, amelyben könnyebb higgadtan szemlélni az esetleges problémákat. A sok stressz komoly megterhelést jelent az emberi szervezet számára, ezért jobb, ha minimálisra csökkentjük.

Oxigént az irodának

Habár abban nem kételkedünk, hogy a helyiségeket rendszeresen szellőztetik, érdemes néhány növénnyel gondoskodni a belterek egészséges levegőjéről. A ki-be járkálás, a dohányzó munkatársak és az ablakon beszálló por könnyedén irritációt okozhat a légutakban, hosszú távon pedig allergiához vagy asztmához is vezethet.

Néhány növény egy-egy csinos vázában vagy cserépben sokat segíthet ezen a problémán. Arra viszont érdemes figyelni, hogy olyan fajták legyenek a virágok, amelyek viszonylag kevés törődést igényelnek. Így könnyű lesz beosztani, hogy ki mikor fog locsolni.

Dekoráció a funkcionalitás jegyében

Ugye milyen idegőrlő tud lenni, amikor semminek nincs helye, káosz uralkodik és a legfontosabb tárgyalás előtt nincsenek meg a szükséges dokumentumok? Kifejezetten nehéz lehet a kapkodás közepette a megbeszélésre koncentrálni.

Napjainkban már könnyedén beszerezhetőek egészen szokatlan formájú, de annál praktikusabb polcok. Ezek önmagukban is remek látványt nyújtanak, de remek helye lehet rajtuk az iratoknak, de akár egy vázányi virágnak is. Így nemcsak a hangulatot dobhatja fel, de abban is biztos lehet, hogy mindig idejében megtalálja azt, amire szüksége van.

Így még többet tehet a stressz csökkentése érdekében, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a munkavégzés minél eredményesebb lehessen.

Természetesen az, hogy melyik közösségben milyen módszerek működnek a leghatékonyabban elég változatos képet mutat. Ha a legjobbat szeretné az alkalmazottainak, érdemes lehet kérdőívet készíteni az igényeikről és a felmerülő problémáikról, hogy alaposan megismerhesse azokat. Így viszonylag egyszerűen alakíthatja az irodát a produktivitás és az egészség jegyében.

Ha még keresi az ideális dekorációs kellékeket, netán az irodai növényeknek szeretne vázát találni, látogasson el webáruházunkba! Széles és változatos kínálattal várjuk irodai dekorációkból és oraktikus kiegészítőkből egyaránt.