3+1 dolog, ami segít a dolgozóbarát iroda megteremtésében

Az irodai munka monotonitása egy idő után sokak számára lehet demotiváló hatású. Az igazság azonban az, hogy a produktivitás legalább annyira múlik munkakörnyezetünkön, mint az általunk végzett munka jellegén. Minél ingerszegényebb és homogénebb a minket körülvevő közeg, annál valószínűbb, hogy az rossz hatással lesz majd munkamorálunkra.

Néhány apróság azonban sokat segíthet abban, hogy az unalmas, idejétmúlt, vagy épp visszahúzóan kaotikus irodai környezetet egy csapásra inspirálóbbá tegyük.

És hogy mik ezek? Az alábbi bejegyzésben most megmutatjuk nektek!

Mindenes íróasztal

Munkahelyünkön időnk nagy részét íróasztalunk mögött töltjük. Ez a saját mikrokozmoszunk, közvetlen munkakörnyezetünk. Minél zsúfoltabb és rendezetlenebb, annál inkább érezzük úgy magunkat, hogy képtelenek vagyunk felülkerekedni a hétköznapok kihívásain.

A megfelelő méretű irodabútor egyszerre kényelmes és praktikus, számítógépünk mellett kényelmesen megférnek rajta az aktuális munkához szükséges papírok, az irodaszerek, és az olyan, személyes tárgyak, melyek segítenek minket a mindennapi munkavégzésben.

Kényelmes szék

Sokak számára csábítóan hangzik az ülőmunka fogalma, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy napi nyolc-kilenc órát egy helyben ülve tölteni nem annyira kellemes dolog. Pláne akkor, ha az irodai székek kényelmetlenek.

Egy élhető iroda alapját a mindenes íróasztal mellett főként az igényeink szerint állítható, komfortos székek képzik. Minél kényelmesebb egy iroda forgószék, annál gyorsabban repül benne az idő, ráadásul a megfelelő módon kidolgozott ülőalkalmatosságok nem csak produktivitásunkra lesznek jó hatással, de derekunkat, gerincünket és térdünket is kímélik.

Izgalmas irodaszerek

Nem is gondolnánk rá, hogy néhány apróság milyen módon képes feldobni az irodai környezetet és kirántani minket a hétköznapi monotonitásból. Pedig való igaz, hogy az írószerek és egyéb kiegészítők is lehetnek izgalmasak és gyakorolhatnak motiváló hatást a fáradt munkaerőre.

Néhány színes jelölőcímke, irattartó, egy mágneses törölhető tábla a közös irodai térbe, vagy a pihenőhelyre. Ezek mindegyike képes lehet kissé feldobni a napot, és tökéletesen alkalmas lehet arra, hogy némi színt csempésszen a hétköznapi szürkeségbe.

Asztali és irodai dekoráció

Legyen szó akár egy dekoratív virágcserépről, akár egy szép képkeretről, vagy épp egy modern asztali lámpáról, a különböző kiegészítők és kisebb-nagyobb dekorációs elemel rengeteget dobnak az iroda hangulatán. Mindnyájan jobban szeretünk ugyanis szépen, igényesen berendezett környezetben dolgozni, mint a rendezőelv nélkül kialakított, kaotikus munkakörnyezetben.

Nem csak az íróasztali kellékek segítenek azonban feldobni a hangulatot és egységesebbé, esztétikusabbá tenni környezetünket. Egy elegáns esernyőtartó, egy színes falióra, vagy egy modern ruhafogas pedig nem csak mutatós, de hasznos kiegészítője is lehet az irodának.

Fontos a tudatos tervezés

A dolgozóbarát iroda megteremtése során fontos, hogy képesek legyünk egyszerre igazodni dolgozóink igényeihez, és az általuk végzett munka formájához is. Fontos, hogy alkalmazottainknak bizonyos határokon belül biztosítani tudjuk a megfelelő, testre szabható környezetet, hiszen tudományos kutatások is alátámasztják a tényt, mely szerint felszabadultabb körülmények között produktívabb a munkavégzés. Ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy a munkakörnyezet tervezése kizárólag a vállalat céljainak ismeretében, azokhoz igazodva lehet igazán hatásos.

Webáruházunkban szinte minden olyan eszközt megtalál, mely szükséges lehet egy modern és kellemes hangulatú iroda berendezéséhez, a tollaktól kezdve, az irodabútorokon át, egészen az irodai kisgépekig.