Élet az érettségi után

Hamarosan véget ér az érettségi időszaka és ezzel együtt egy új világra kell majd felkészülnie a tanulóknak. Az egyetemen töltött idő jelentősen különbözik a korábban megszokott rendszertől. Mind a napirend, mind a tanítási módszerek megváltoznak, amihez az első hetekben és hónapokban nem könnyű alkalmazkodni.

Itt már nem kell munkafüzetekkel bajlódni és a matekfüzet is lekerülhet a pincébe – hacsak nem a matematika a választott szak. Helyette előkerülnek az esszék, jegyzetek és persze a rengeteg vizsga, amelyekre nem kis kihívás felkészülni.

Viszont a kihívás jelentősen csökkenthető néhány egyszerű, informatikai eszköz és tehcnológiai kiegészítő beszerzésével. Lássuk, melyek lesznek a tanulás leghatékonyabb segítői az egyetemi évek alatt!

Beszéljünk a digitális jegyzetekről!

Sokan a rutinosabb egyetemisták közül a laptopos jegyzetelésre esküsznek. Az ok egyszerű: napjaink fiatal generációi sokkal könnyebben tudják tartani a lépést az órával, ha a billentyűzeten pötyögik le az anyagot, nem pedig kézzel. Tekintetbe véve, hogy ők már a digitális világban nőttek fel, ez nem is olyan meglepő.

Ennek a megoldásnak a másik nagy előnye, hogy nem kell az olvashatatlan firkáktól tartani. Amikor gyorsan kell lejegyezni a hallottakat, gyakran előfordul, hogy a hajdani gyorsírásra hasonló kriksz-krakszok kerülnek a papírra. Ezzel csak az a probléma, hogy a vizsgákra készülve nem tudja őket elolvasni a tulajdonosuk.

Éppen ezért, ha úgy látja, hogy a gépelés gyorsabban megy gyermekének, akkor érdemes lehet beszerezni egy laptopot, vagy egy jobb minőségű táblagépet. Utóbbi azért is remek megoldás, mert viszonylag kis helyet foglal és könnyű a szerkezete, így nem okoz problémát vele a rengeteg utazás.

Kellékek a kényelem és praktikum jegyében

Nemcsak a számítógép kiválasztásakor célszerű arra törekedni, hogy a használatba kerülő eszköz könnyű és könnyen használható legyen. Persze, ma már ez nem okoz akkor a fejtörést, hiszen mindenki zsebében ott lapul egy okostelefon, a hátizsákban egy pendrive, az íróasztalon pedig egy powerbank.

Az iskolai évek során a megfelelő adattárolás kiemelt szerephez jut. Nincs is annál rosszabb, mint amikor a gondosan elkészített házi dolgozat odavész, mert csak egy példányban lett elmentve. Éppen ezért az egyik leghatékonyabb technológiai kiegészítő, amire szükség lehet. Egy USB-s tárolón könnyedén és biztonságosan rendszerezhetőek a legfontosabb fájlok.

A házi feladatok írása és az előadásokon való részvétel során sokat segíthet még egy notebook állvány is. Ezt elsősorban a szemek és a nyakcsigolyák fogják megköszönni, mivel így nem kell természetellenes szögben meredni a monitorra hosszú órákon keresztül. Emellett a laptop szellőzése is biztosítva lesz a megemelt pozíciónak köszönhetően, így nem fog túlmelegedni.

A legfontosabb eszközök beszerzésével minden adott, hogy az egyetemi tanulmányok sikeresek lehessenek. Így már tényleg csak annyi a teendő, hogy megtanulja azokat a bizonyos jegyzeteket és végül sikeres vizsgákat tegyen belőle. Elsőre talán ijesztő lehet ez az új világ, de a kellő szorgalom és a kitartás kifizetődik majd a diplomaosztón.

Gyermeke egyetemre készül és szeretné beszerezni az iskolai élethez szükséges eszközöket? Látogasson el webáruházunkba, ahol az írószerek mellett technológiai kiegészítőkből is széles kínálat várja.