Az életmentő Post It

A feljegyzések királya

Egy egyszerű, színes papír emlékeztethet arra, hogy hány órakor lesz a fontos megbeszélése, hogy egy csomagot kell feladnia, esetleg arra, hogy mikor van legjobb barátai születésnapja. A Post It, azaz az öntapadós jegyzet életet menthet.

A kis színes, öntapadós papírkák nem véletlenül örvendenek hatalmas sikernek és népszerűségnek az irodákban. Megkönnyítik a szervezést, a tervezést. Annyi mindenre kell emlékezni, hogy szinte lehetetlen mindent észben tartani. De a Post Ittel nem is kell.

De hol is kezdődik a Post It története?

Az öntapadós lapocskák 1968-ban születtek, amikor is Spenser Silver –a 3M vállalat kutatója és kémikusa– szupererős ragasztót próbált feltalálni, de célja elérése helyett olyan ragasztót kreált, melyet legalább olyan könnyű odaragasztani valahová, mint levenni onnan.

Később, 1974-ben a tudós Art Fry, Silver jó barátja emlékezett a találmányra, hiszen akkoriban a templomi kórusban énekelt, és a könyvjelző folyton kiesett a kottafüzetéből. Olyasmire volt szüksége, ami megragad a lapokon és bármikor áthelyezhető.

A Post It, melynek jelentése „ragaszd oda”, hivatalosan is kezdett betörni a köztudatba. Fry három éven keresztül dolgozott a projekten, melynek eredményeképp megjelentek a kis, színes, öntapadós lapok.

1977-ben sikerült annyit gyártaniuk belőle, hogy a 3M irodák minden íróasztalán megjelent, és nem meglepő, hogy a dolgozók imádták. Az öntapadós lapok a mai irodák elengedhetetlen kellékei. Mindenféle színben, formában kaphatóak.

A praktikus papírkák nem ártanak semmiféle felszínnek, így nyugodtan ráragaszthatja a számítógépe monitorára, hogy a következő munkanap legelső és legsürgősebb teendője semmiképp ne maradjon el.

Irodaszerekre van szüksége? Nálunk mindent megtalál. Nézzen körül webshopunkban, ha pedig kérdése merülne fel, forduljon hozzánk bizalommal!