epson-durabrite-ultra-tintaÚj DURABrite Ultra tinták az EPSON-tól

Az Epson folyamatosan fejleszt a tinták területén is annak érdekében, hogy a felhasználói igényeket minél szélesebb körben ki tudja elégíteni. Ezt a törekvést idén tavasszal látványosan bizonyította a fotónyomtatókhoz használatos Ultrachrome K3 tintarendszer bevezetésével. Most ismét egy parádés újítással jelentkezett a cég, ezúttal a fogyasztói termékek területén: az Epson DURABrite Ultra festékek a hagyományos Epson DURABrite pigment tinták jövőbemutató, továbbfejlesztett változatai.

Hogy jobban megértsük a DURABrite Ultra tinták jelentőségét, szükséges egy rövid áttekintés a tintasugaras nyomtatással kapcsolatban. Az Epson korábban felfigyelt arra, hogy a fogyasztók nagyrészt hagyományos fénymásoló papírt használnak mindennapi nyomtatásaikhoz. A tintasugaras nyomtatók jellemzően úgynevezett „beszívódó” tintát alkalmaznak, ami nem eredményez megfelelő minőségű nyomatokat hagyományos irodai papírokon. Ebből a fogyasztói igényből kiindulva fejlesztette ki az Epson a pigment alapú DURABrite tintákat, melyekkel kiváló minőségben lehet nyomtatni egyszerű fénymásoló papírra is. Ez azért vált lehetségessé, mert az Epson kidolgozott egy speciális gyantát, mely a pigment tintacseppet körülvéve segít előkészíteni a papír felületét, továbbá egy védőréteget képez a nyomaton. Emellett a pigment tintacseppek méretét is megfelelően lekicsinyítették, így még magasabb minőségű nyomatokat lehetett létrehozni.

A DURABrite Ultra tintával kiváló minőségű, 100 évnél is hosszabb színtartósságú nyomatokat és fotókat készíthetünk szinte valamennyi eredeti Epson hordozóra. Külön említést érdemel a DURABrite Ultra megnövelt fényességmutatója és széleskörű kompatibilitása az Epson magas fényű fotópapírokkal. A kinyomtatott dokumentumok és fotók a nyomtatást követően továbbra is vízállóak és nem kenődnek el. Praktikusan ez azt is jelenti, hogy a frissen kinyomtatott szövegben a fontos részeket azonnal kijelölhetjük sorkiemelővel. A négy külön festékpatronnak köszönhetően mindig csak azt a színt kell kicserélnünk, amelyik éppen kifogyott.

Az új DURABrite Ultra tintapatronok a D68/88 típusú tintasugaras nyomtatókhoz, illetve a DX3850/4850 típusú multi funkciós készülékekhez használhatók.

Az új Epson DURABrite Ultra patronok szenzációs áron, bruttó 2590 Ft ajánlott fogyasztói áron kerülnek forgalomba.

Az Epson azonnal útjára indít egy DURABrite Ultra Multipack-et is, (cikkszám T061540) amellyel a vevő rögtön kétszer is spórolhat: az egyedi patronok árához viszonyítva 25%-ot, továbbá 20 db 10×15-ös Premium Glossy Fotópapírt (PGPP) fotópapírt is kap ajándékba.