Számos előnye lehet, ha cége rendelkezik egy saját laminálógéppel.

Egy irodában nem ritka alkalom, hogy laminált dokumentumokra is szükség van. Sokan – éppen alkalmi használatra való jellege miatt – inkább külső cégekre bízzák ezt a feladatot. Ám számos előnye lehet, ha cége rendelkezik egy saját laminálógéppel. Alábbi cikkünkben azt is eláruljuk, miért!

A laminálás lehetővé teszi, hogy a dokumentumok 100%-ig vízállóak legyenek és ellenálljanak a szennyeződéseknek. Ez abban az esetben lényeges tényező, ha a dokumentum tartalmának olvashatósága kiemelt fontosságú, gondolunk itt a menekülőútvonalak ábrájáraa vagy a legfontosabb irodai információkat tartalmazó táblázatokra.

Így működik a laminálás

Ahhoz, hogy egy iratot ellenállóvá tehessen a külső hatásoknak, szükség van egy laminálógépre. A papírt két laminálófólia közé helyezve kell a gépbe tenni. A fóliák belső oldalai olyan ragasztóval vannak ellátva, amelyek hő hatására ragadnak a dokumentumra.

Ezt a műveletet végzi el a laminálógép. A fólia ragasztója teljesen átlátszó, így a végeredményen nyoma sem marad a ragasztásnak. Különösen hasznos ez az oklevelek, kitüntetések vagy emléklapok esetében, amelyeket általában szeretnénk megőrizni a legjobb formájukban.

Így választhatja ki a legjobb laminálót

Az első és legfontosabb kérdés, hogy milyen méretű dokumentumokat fog majd a gépbe helyezni. A laminálógépek és fóliák egyaránt a papírmérethez igazodva készülnek, így érdemes a leggyakrabban felhasznált formához választani.

Az újabb szerkezetek már képesek hideg és meleg laminálásra egyaránt. A meleg ragasztás erős, ám kárt tehet azokban a lapokban, amelyeket hőpapíros nyomtatóval készítettek el. Ebben az esetben érdemesebb a hideg alkalmazást választani, így biztosan nem sérülnek a laminálásra szánt dokumentumok.

Ha irodája saját laminálógéppel rendelkezik, nem kell többé a legfontosabb iratokkal a fénymásolóhoz rohanni. A kezelésüket könnyedén megoldhatja házon belül, ráadásul időt és pénzt takaríthat meg. Válassza ki készülékét széles kínálatunkból és vegye a kezébe az irányítást, ha laminálásról van szó!