Újabb termékeket mutatott be a Fellowes 2006 tavaszára.fellowes-powershred_logo

A DS-1-es típusú személyi/kisirodai iratmegsemmisítőt, illetve a „Cosmic” fantázianevű, szintén közepes mennyiségű felhasználásra tervezett laminálógépet. Mindkét termék fejlesztésénél a minél inkább felhasználóbarát felület kialakítása, és a könnyű kezelhetőség vezérelte a tervezőket, emellé pedig modern külső is párosul.

ds1-shredder

fellowes-ds1A DS-1-es (IFW30101-es rendelési kódú) iratmegsemmisítőt a Fellowes idei „kabala-állata”, egy amerikai buldog hirdeti, amely szó szerint „megsemmisít” minden irodai hulladékot. Igazi újdonság, hogy a DS-1-es a papírok, gémkapcsok mellett már CD-k megsemmisítésére is alkalmas (eddig ez a tulajdonság a nagyirodai gépek kiváltsága volt). További érdekes újítás, hogy a minél biztonságosabb működés érdekében egy új, egyedi eljárást alkalmazott a Fellowes; az adagolónyílás körül egy speciális fémérzékelő fut körbe, ha ehhez hozzáérünk, akkor abban a pillanatban megáll a darálás; így téve még biztonságosabbá a megsemmisítést. Képességeit tekintve az otthoni felhasználóknak szánt modellek fölött áll; a CD-k megsemmisítésén túl a papírokat keresztvágással (nagyobb adatbiztonsággal) semmisíti meg, egyszerre maximum 11 lapot fogad, fémhálós könnyen kezelhető szemétgyűjtő kosárral rendelkezik, valamint a már említett különleges, érintésre megálló biztonsági kapcsoló helyezi ezt az iratmegsemmisítőt a konkurencia fölé.

fellowes-cosmicA Fellowes másik újdonsága a „Cosmic” néven, ill. IFW57002-es cikkszámon megtalálható laminálógép. Ezen termék a már jól ismert EXL sorozat megbízhatóságával bír, 240 mm-es maximális laminálási szélességgel, és modern dizájnnal fűszerezve. A „HeatGuard TechnologyTM” segítségével a keletkezett hő a készülékben marad, így téve még hatékonyabbá és teljesen biztonságossá a laminálást. A gyártó a terméket rendszeres otthoni illetve kisirodai használathoz egyaránt ajánlja, így tökéletes választás lehet azoknak, akik könnyen kezelhető, modern dizájnnal rendelkező, laminálógépet szeretnének.