A festés és a felnőttek

Mert festeni jó

Korábbi írásaink középpontjában a festés jótékony hatásai álltak. Ez a tevékenység fejleszti a gyermekek motoros készségeit, javítja a koncentrációs képességet, ráadásul még szórakoztat is. Külön bejegyzést szenteltünk a mandalafestés előnyeinek, most pedig a felnőttek és a festés kapcsolatát vizsgáljuk.

Bár a festés a gyermekek számára különösen előnyös, hiszen a gyermekkorban számos készség fejleszthető ezzel a tevékenységgel, a festés a felnőttek számára is számos előnnyel jár.

A felnőttek esetében szintén javíthatóak a motoros készségek, a festés segíthet az apróbb, pontosabb mozdulatoknál, egy idő után pedig a kézügyesség is jelentősen fejlődik. Mindemellett a tevékenység csökkenti a stresszt, segítségével kikapcsolódhatunk, szórakozhatunk.

Hallott már valaha a festésterápiáról?

A szakemberek ezt gyakran az Alzheimer-kór kezelésére tanácsolják.

A festéssel, rajzolással mindenki kifejezheti magát, kommunikálhatja érzéseit, gondolatait. A festésterápia alternatív és természetes terápia, amely számos előnnyel jár.

Javítja a kommunikációt. Akik festésterápiába kezdenek, általában félénkek, visszafogottak és nehézségeik adódnak az önkifejezéssel. A festéssel azonban felszabadulnak, szárnyalhat kreativitásuk, kifejezhetik érzéseiket, gondolataikat.

A kommunikáció javítása mellett a festés fejleszti az érzelmi intelligenciát, a motoros készségeket, a koncentrációt és növeli az önbecsülést.

A festés hatalmas előnye még, hogy ha a tevékenységet gyermekeinkkel együtt végezzük, erősíthetjük a családi kapcsolatokat, és nyomon követhetjük a kicsik fejlődését. Ha még sosem festett közösen gyermekeivel, éppen itt az ideje, hogy elkezdje. Garantáljuk, hogy néhány percre újra gyermeknek fogja magát érezni.

Szeretne beszerezni néhány minőségi eszközt a festés megfelelő körülményeinek megteremtésére? Látogasson el a depot.hu oldalra, nézzen körül kínálatunkban és válogasson kedvére széleskörű kínálatunkban!