Kreatív tipp filc anyagok használatára - filcből készült színes mackó figura

Lassan nyakunkon az ünnepi szezon. Ilyenkor mindnyájan azon törjük a fejünket, mivel is dobhatnánk fel környezetünket, és milyen kreatív ajándékkal lephetnénk meg szeretteinket. Filc anyagok használatával olyan egyedi meglepetéseket készíthetünk, melyek egészen biztosan belopják magukat családtagjaink, barátaink szívébe.

Most mutatunk néhány olyan ötletet, melyek kivitelezéséhez semmi másra nincs szükség, csak filc anyagokra, ollóra, ragasztóra, meg némi kreativitásra!

Mire lesz szükségünk, ha filc anyagokkal dolgoznánk?

Ha egyedi kiegészítőket szeretnénk csinálni, erre a filc anyagok használata az egyik legegyszerűbb, mégis legkifejezőbb mód. Kedvenc színeinket összeválogatva, ollót, tűt és cérnát ragadva szinte bármit alkothatunk, amit csak szeretnénk.

De ahhoz, hogy tökéletes kreatív ajándékokat készíthessünk, a filc anyagok mellett szükségünk lesz néhány apróságra, fontos kiegészítőre is. Ez nem sok dolog, és alapvetően bármelyik háztartásban megtalálhatjuk őket.

  • Tű, olló, cérna, hímzőfonal a filc szabásához, varrásához
  • Tömőanyagként használt vatta
  • Biztostű vagy kitűző alap
  • Papír, ceruza a sablonok készítéséhez
  • Egyéb kiegészítők (gomb, gyöngy, szalag, stb.) a díszítéshez

Természetesen ezeken a dolgokon kívül bármit bevethetünk, amit a kreativitásunk diktál. Ám ha a fentebb említett dolgokkal rendelkezünk, máris készen állunk arra, hogy formába öntsük az alábbi három, remek ajándékötlet vagy dekoráció bármelyikét!

Kitűző

Első lépésként egy papírsablont kell készítenünk. Ezt fogjuk használni a megfelelő színű filc anyagok kiszabásához. Ha minden elemet sikerült körbevágnunk, előbb a kis darabokat kell a nagyobbakhoz varrnunk, majd következnek a nagyobb elemek. Végül következik a filc figuráink elülső és hátulsó oldalának összevarrása.

Mielőtt ezzel végeznénk, a kitűzőt tömjük ki vattával, vagy a maradék anyaggal. Ezután jöhet a hátoldalra varrt kitűző alap, vagy biztostű, és kész is van az egyedi, kreatív, jópofa ajándék!

Maga a filc olyan anyag, melyet nem kell aláhajtani és beszegni sem. Ezért fontos, hogy a sablonnal készült elemeket a lehető legpontosabban vágjuk ki. Legjobb esetben is csak néhány milliméternyi szélet hagyjunk, ami segít abban, hogy az anyagdarabokat pontosabban varrhassuk egymáshoz.

Ünnepi dekoráció

Legyen szó bármilyen ünnepről, a tökéletes dekoráció otthon is könnyen elkészíthető. Főként akkor, ha filc anyagokkal szeretnénk dolgozni. Nincs más dolgunk, mint megtalálni a tökéletes színeket, és a megfelelő kellékek bevetésével a kreativitásunkra bízni a feladatot.

A kitűzőhöz hasonló módon filc anyagokból csodaszép karácsonyi díszeket, adventi koszorúra kerülő figurákat, vagy épp halloween dekorációt is gyárthatunk.

Az ünnepi dekor elkészítéséhez a filc anyagok mellett rengeteg egyéb dolgot, például hullámkartont is bevethetünk. A legjobb hatást pedig akkor érhetjük el, ha kreativitásunkat bedobva kombináljuk a különböző anyagokat és technikákat.

Használati tárgyak

Ha olyan kreatív ajándékot szeretnénk készíteni, mely nem csak az ünnepi asztalon mutat jól, de praktikus is, erre is van lehetőségünk. Filc anyagokból akár egyedi telefontokot, pénztárcát, vagy képkeretet is gyárthatunk házilag.

A filcből készült használati tárgyak egyszerre mutatósak, tartósak, és hasznosak is. Abban pedig egészen biztosak lehetünk, hogy mind családtagjaink, mind pedig barátaink örülni fognak nekik, hiszen olyan dolgok ezek, melyek nem csak egyediek, de szeretettel készültek. Így biztosak lehetnek benne, hogy ezekből csupán egyetlen darab létezik az egész világon!