Fire Stryker tűzoltó eszköz

Ön is meglepődött, hogy milyen egyszerű tüzet oltani?

Mindannyian gondoltunk már arra, milyen volna, ha tűz ütne ki autónkban. Tűzoltó-készüléket hordozni megoldásnak tűnhet, ám kissé körülményes: súlya (6 vagy egy 9 kilogrammos palack) és mérete miatt nehéz a tárolása, használata pedig csak azok számára kézenfekvő, akik megtanulták, hogyan kell működtetni, és gyakorlottak ebben.

Nem kell többé aggódnunk – most itt a megoldás: a Fire Stryker!

Mi az a Fire Stryker?

A Fire Stryker egy hordozható tűzoltó eszköz, melynek számtalan előnye közül praktikusan kicsi mérete (akár egy kesztyűtartóban vagy táskában is elfér) és kis súlya csak kettő. Az alábbiakban mindent megtudhat erről a biztonságos, könnyen kezelhető eszközről, melyet bárhová magával vihet, hogy védje és óvja szeretteit, értékeit.

Hogyan működik a Fire Stryker?

Az eszköz sűrített aeroszollal működik. A Fire Stryker nagy nyomáson káliumport lövell ki, mely kémiai hatást fejt ki a tűzzel való érintkezéskor, ezáltal elvonja az oxigént a tűztől. Így megszünteti az égési folyamatot, hiszen a tűz egyik feltétele az oxigén.

A kilövellt oltóanyag nem veszélyes, maga az eszköz nem tartalmaz gázt. Az oltóanyag voltaképpen egy semleges só, amely a légkörben amúgy is jelen lévő gázt képez.

Milyen tüzek esetén, hol használható a Fire Stryker?

Az eszközök az A (szilárd anyagok), B (légnemű anyagok) és C (gáznemű anyagok) típusú tüzek oltására is képesek!

A Fire Stryker tűzoltó eszközök kiválóan alkalmasak a szerverszobák, elektromos berendezések (100.000 voltig!), autók, tehergépkocsik, autóbuszok, hajók és motorok tüzeinek eloltására. A Fire Stryker ESP 004 változata egy kis dobozos vagy kombi gépkocsit teljes mértékig képes megtelíteni a belőle kiáramló oltóanyaggal, az ESP 005 változat pedig egy kisbusz vagy kamionfülke nagyságú térben is képes lehet a kezdeti tűz megfékezésére. A tűzoltó készülékek 50, illetve 100 másodperces hatóidővel rendelkeznek.

Hol, melyik országban használják már a Fire Strykert?

A Fire Stryker tűzoltó-készüléket Németországban és a svájci rendőrség gépjárműveiben már megtalálhatjuk. Sokszor, így például a BMW-nél már az új gépjárművek alaptartozéka.

Hogyan tudom használni a Fire Strykert?

A Fire Stryker tűzoltó eszköz használata nagyon egyszerű, 4 lépésben leírható. Ha arra volna szükség, akár egy gyermek is könnyedén tudná kezelni.

  1. Eltávolítjuk az eszköz tetején található védőkupakot.
  2. Kihúzzuk az eszköz alján található gyújtókupakot.
  3. A gyújtókupakkal az eszköz tetején található felületen gyufagyújtás-mozdulattal elindítjuk az eszközt.
  4. Körkörös, „pásztázó” mozdulatokkal megkezdjük a tűz oltását.

A Fire Stryker tűzoltó eszközök működés közben egy-másfél méteres hatósugarú oltóanyagot lövellnek ki, így ennél nem szükséges közelebb menni az égő felülethez.

A Fire Stryker tűzoltó eszköz igény szerint rendszerbe is köthető, így a tűz keletkezésekor automatikusan megkezdi az oltást! De a Fire Stryker autós tüzek esetén is automatikusan működhet: az utastérben bármilyen láng vagy 350 Celsius fokos hő hatására működésbe lép, ami életmentő lehet egy kigyulladt gépjárműben. Ugyanígy, a Fire Stryker a gépjárművek motortérben egy esetlegesen keletkező tűz oltását már akkor megkezdheti, amikor a vezető vagy az utasok még nem is érzékelik a veszélyt az utastérben.

Milyen további előnyei vannak a Fire Stryker tűzoltó eszköznek?

A Fire Stryker üzemképességét nem szükséges folyamatosan felülvizsgálni, mivel az eszközben nincs nyomás. Éppen ezért sem szerviz, sem utántöltés nem szükséges, ugyanakkor a Fire Stryker tűzoltó eszköz hosszú élettartamú.

Fontos kiemelnünk azt is, hogy használatakor nem keletkezik szennyeződés. Az eszköz nem korróziónál, és környezetbarát termék, hiszen nincsen légkör-károsító hatása (így nem segíti elő a globális felmelegedést).

Sem elektromos vezetőképessége, sem elektrosztatikus kisülése nincsen. 98 %-os páratartalomig használható, és a hőingadozásoknak nem hatnak rá.

Milyen tanúsítványokkal rendelkezik a Fire Stryker?

A Fire Stryker rendelkezik NATO számmal, és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiadott Tűzvédelmi Megfelelőségi Tanúsítvánnyal, továbbá nemzetközi CE jelzéssel és ISO, TÜV minősítésekkel. Ezen felül természetesen rendelkezik minden olyan dokumentummal, mely szükséges a termék Európai Unióban való forgalmazásához.

Biztonságban lenni megnyugtató

A tudat, hogy táskánkban, autónkban, kempingfelszerelésünkben, otthonunkban megtalálható egy olyan tűzoltó eszköz, mellyel egyszerűen és könnyen szembe tudunk szállni a kisebb tüzekkel, mielőtt azok bárkire vagy bármire veszélyt jelentenek, megfizethetetlen. Most mégis megvásárolható!