A NARANCSSÁRGA NYELŰ FISKARS OLLÓ 40 ÉVESFiskars 40. születésnap

A Fiskars idén ünnepli narancssárga nyelű ollójának 40. születésnapját. Ez a termék a finn ipari design jelképe, a háztartások igen keresett eszköze világszerte. A Fiskars fedezte fel azt a forradalmi gyártási eljárást, amelynek segítségével 1967-ben bemutatta a világnak az első műanyag markolatú ollót.

A narancssárga olló története az 1960-as évek elején kezdődött, amikor a Fiskars egy új, injekciós fröccsöntő technológiával műanyag markolatú ollókat kezdett gyártani. A tervező, Olof Backström, 1961-ben készítette el az első prototípust, de csak 6 évvel később került az olló a piacra, amikor egy speciális köszörülési technikát is kifejlesztettek a sorozatgyártáshoz. A narancssárga nyelű olló minden tekintetben eltért akkori versenytársaitól: az ergonomikus kialakítás révén sokkal kényelmesebb volt használata és az új kialakítású pengék sokkal nagyobb tartósságot és precizitást biztosítottak használat közben.

Az évek során az ollókat többször is megújították, a gyártási technikát tovább fejlesztették és az ergonomikus kialakítást is tökéletesítették. Az utóbbi modellek Olavi Lindén-nek, a Fiskars nemzetközileg elismert vezető tervezőjének köszönhetők. Napjainkban már több mint 900 millió olló gyártásával, a Fiskars ollók a „Fiskars” legismertebb termékei Finnországban és szerte a világban.

Narancssárga szín a véletlennek köszönhetően

Csak a véletlennek köszönhető az ollók nyelének narancssárga színe. Olof Backström tervező feketének, pirosnak vagy zöldnek szerette volna az ollók nyelét. Azonban a prototípus készítésekor a gépkezelő úgy döntött, hogy még elhasználja a maradék narancssárga színt, ami a gépében volt. Így aztán készült egy narancssárga nyelű prototípus is. Egy belső szavazáson végül alig pár szavazattal a narancssárga szín nyert a feketével szemben.

A Fiskars narancssárga szín 2003-tól Finnországban, Amerikában pedig 2007. januárjától szabadalmaztatott védjegy. Ez a történelmi jelentőségű regisztráció azt jelenti, hogy ezt a narancssárga színt csak Fiskars termékekhez használhatják.

Napjainkban a narancssárga szín a Fiskars márka nagyon fontos része. Fiskars termékeket 1649 óta gyártanak, azóta, hogy a dél-finn Fiskars nevű falucskában megalapították a vállalatot.

A Fiskars a minőség és az újítás szinonimája. A cég mára egy négy kontinensen, több mint 30 országban működő multinacionális vállalattá fejlődött.

Kíváncsi a finn kultúrára és Lappföld szépségére? Látogasson el a Fiskars nyereményjáték honlapjára: www.fiskars40.com

A következő narancssárga nyelű ollókat október 1-től 40 napon át 10%-os kedvezménnyel kínáljuk akciós termékeink között

  • IF9992 gyerek olló 13 cm
  • IF9993 gyerek olló balos 13 cm
  • IF9863 szabó olló 25 cm
  • IF9950 általános balos olló 21 cm
  • IF9859 papírvágó olló 17 cm
  • IF9808 manikűr olló 10 cm