Határidőnaplót a halogatóknak!

Azok, akik használnak határidőnaplót, sokkal hatékonyabbak azoknál, akik nem. Most nem hivatkozunk semmilyen forrásra: ha körülnézel az irodában, akkor te is tudod, hogy ez a színtiszta igazság. Lássuk, miért tekintenek sokan bölcsek köveként a jó öreg határidőnaplókra.

Ébresztő a halogatás mestereinek

A határidőnapló elől -ha rendesen van vezetve – nem lehet elfutni. Olyan, mint egy jó főnök: inspirál, vezet, és követel. Ha otthon hagyod, akkor szinte fél embernek érzed magad nélküle.

Ugye van fali, vagy asztali naptárad is? Titkárnőknek, és cégvezetőknek a tárgyalási napló a legideálisabb. Nincs több elfeledett meeting, csapatépítő, vezetői értekezlet, vagy üzleti tárgyalás.

Tipp: ekkor jól jöhet a párhuzamosan vezetett Google naptár, Trello, vagy a mágnestáblára ragasztott post it-ek.

A kézzel írás dicsérete

A kézzel vezetett határidőnapló lélekben is erősít. Amikor pipa kerül egy adott feladat mellé, a lélek szinte szárnyra kel, hiszen a sikerélmény szinte tapintható. Mivel láthatja a fejlődését, az önértékelése is nőni fog. Természetesen a kudarcok is olvashatóak lesznek, de lehet tanulni belőlük. Mutathatják például azt, hogy ideje stratégiát váltani.

Tipp: ha véletlenül elírtál valamit, akkor jól jöhet egy radírozható toll. Ha hajlamos a kapkodásra, vagy csak simán nem szeretné, hogy egy törölt feladat miatt csúnya legyen a naptárad, akkor mindenképp szerezze be.

A határidőnapló méltó segítőtárs a munkában

Motivál, és hatékonyabbá tesz a célok elérésében. Ha rendszeresen vezeti, biztosan semmi nem fog kimenni a fejéből!

Összeszedettség, rendszerezettség, és kiegyensúlyozottság jár a nyomában. Már csak azért sem leszel stresszes, mert biztos lehetsz benne, hogy nem felejtettél el semmit.

Tipp: válasszon olyat, amelyik illik a személyiségéhez. Figyeljen a munkahelyi protokollra, de ha semmi sem tiltja akkor nyugodtan vásárolhat egy kicsit „lazább” borítójú naplót, ha úgy szeretné, akkor virágosat, vagy Micimackósat is.

Tervezze boldoggá a munkanapjait!
Ha már van naptára, de nem használja, épp itt az ideje.

Ha pedig még nincs, akkor naptárainkat itt találja, válassza az Önnek tetszőt! Naptárkatalógusunk itt várja.