Tervezés

A január minden évben a tervezésről szól. Ehhez nyújtunk most hatékony segítséget.

Ha jobban belegondolsz, akkor valójában az egész életünk a tervezésről szól. Életünk minden napján tervezünk valamit, kisebb-nagyobb dolgokat. Nem kell feltétlenül egy hosszabb utazásra gondolni, amit meg kell tervezni, elegendő ha arra gondolunk, hogy minden nap megtervezzük az aznapi vacsorát, a felhívandó személyeket, a munkafeladatainkat, a legrövidebb utat az irodába, a bevásárlást, és még sorolhatnánk a végtelenségig.

Januárban azonban kicsit nagyobb hangsúlyt kap a tervezés, hiszen ilyenkor rendszerint átgondoljuk, hogy mi mindent szeretnénk ebben az évben elvégezni. Jó eséllyel megtervezzük az újévi fogadalmaink lépéseit. Sokan ilyenkor kezdenek új nyelvet tanulni vagy mozogni.

Az újévi fogadalmakkal valójában az egyetlen probléma, ha nem tervezzük meg részletesen, ilyenkor történik meg az, hogy már január végén nem is emlékszünk a fogadalmunkra. Nem mindig az akaraterő hiányzik, sokszor csak a hatékony tervezés.

Most azonban nem a nagyléptékű tervekről lesz szó, sokkal inkább a mindennapi „kötelező” tervezésről. Ezzel azonban a nagyobb célok elérését is támogathatod.

Így tervezd meg a hétköznapokat!

A Staedtler és a Depot irodaszer webáruház ajándéka számodra a hatékony tervezéshez a hétköznapokra.

Nemcsak hatékony, de szinte semmibe nem kerül. Könnyedén átláthatóvá teheted a mindennapi teendőket.

Tulajdonképpen egy heti tervezőnaptárról van szó, melyeket le tudsz tölteni és ki tudsz nyomtatni. A tervezők között a következők közül választhatsz: menü, bevásárlólista, takarítás, utazás, jegyzetek. A menü és a bevásárlólista mindenki számára, minden egyes héten hasznos lehet.

A Depot irodaszer webáruház öko javaslata a következő. Töltsd le a tervezőt, nyomtasd ki, színezd ki, majd keretezd be egy üveglapos keretbe. Így nem kell minden héten új lapot nyomtatnod, hiszen elég alkoholmentes markert találsz a Depot webáruházban, amit aztán le tudsz törölni. Így a tervező folyamatosan, hétről-hétre újrahasznosítható.

A heti menüt és a bevásárlólistát érdemes a konyhában kiakasztani. Ha mégis azt választod, hogy a papírra írsz, akkor a hűtőszekrényre is felteheted néhány mágnessel.

Nyaralás előtt mindenképpen javasolt az utazástervezőt felhasználni, így biztos nem marad otthon semmi olyan, ami nélkülözhetetlen.

Segítséggel könnyebb

Hamarosan észre fogod venni, hogy több segítség érkezik, mint amire számítottál.

Amikor kiteszed a bevásárlólistát és a heti menüt a konyhában, hamarosan észre fogod venni, hogy családtagjaid is „belekontárkodnak”, ami sokszor nagyobb segítséget nyújt, mint gondolnád.

Előfordult már valaha, hogy nem tudtad, egy adott napon mit főzz? Ha családanya vagy, akkor biztos vagyok benne, hogy igen gyakori eset. Azonban, ha a menütervező kint van a konyhában, akár a gyerekek is beleírhatnak, ami sokszor tényleg jó ötleteket adhat neked a heti menü megtervezésében.

A bevásárlólistával ugyanez a helyzet. Bár valószínűleg a gyerekek közreműködésével jóval több édesség kerül a listára, mint amennyit te magad terveztél, ám emellett sok olyan dolog is, amit amúgy elfelejtettél volna.

Rengeteg előnye van ezeknek a tervezőknek, ráadásul nagyon kis energiabefektetést igényel elkészíteni. Akár közös családi program is lehet hétvégenként az új tervező kiszínezése a gyerekekkel.

A nagyobb célok érdekében

A nagyobb célok figyelmet követelnek, a felszabadult figyelem a nagyobb célokat támogatja.

Pontosan ez az oka annak, hogy ezekkel a fentebb javasolt heti tervezőkkel a nagyobb céljaidat is támogatod. Nem szükséges fejben tartanod a heti menüt vagy a bevásárlólistát, a felszabadult figyelem ezután más irányt vehet. Fordíthatod a saját céljaid megvalósítására.

Elképzelhető, hogy csupán ennyi hiányzik ahhoz, hogy az újévi fogadalmaidon dolgozhass.

A mindennapi tervezéshez és a nagyobb célok eléréséhez sok sikert kíván a Depot irodaszer webáruház csapata!