Kedves Olvasó!

Nyaralunk!

Újra itt a nyár! Gondosan megtervezzük nyaralásunkat, listát készítünk mindarról, amit nem szabad itthon felejtenünk. És persze arról is, kinek szeretnénk kedveskedni egy-egy aprósággal.

Az utazás napja előtt nemcsak a csomagolás és az utolsó holmik SOS-beszerzése folyik, otthonunkat is rendbe tesszük. Jól esik úgy hazatérni, hogy minden a helyén van. Nem kell majd mással foglalkoznunk, csak a csomagok kipakolásával és a fejünkben és a fotókon megörökített emlékek rendezgetésével.

Ugyanígy szeretjük azt is, ha a munkánkhoz is úgy térhetünk vissza, hogy ne fejetlenség fogadjon minket. Az sem hátrány, ha távollétünkben az asztalunkra pillantva a kollégák benyomása az, hogy mielőtt elmentünk, mindent gondosan rendbe tettünk.

Íróasztalunk megmutatja, milyen a munkához való hozzáállásunk és a belső rendünk. A rendetlen íróasztal a „személyes káosz” benyomását szüli. Ez akár nyomasztóan is hathat munkatársainkra.

Ugyanakkor, ha iratainkat rendezetten, lefűzve, rendszer szerint csoportosítva hagyjuk az utazás előtt, biztosak lehetünk abban, hogy semmit nem felejtettünk el. Minden sürgős munkát lezártunk vagy a megfelelő embernek delegáltunk. Visszaérkezésünkkor, amikor egy kicsit a megszokott is új, könnyebben találunk vissza a szorgos hétköznapok teendőihez. Így hatékonyan tudjuk folytatni munkánkat.

Érdemes gondosan szétválogatni a munkánk során használt dokumentumokat, lehetőleg úgy, hogy a rendszer világos és követhető legyen mások számára is. A folyamatban lévő, a lezárt vagy éppen a tervezett teendők kaphatnak külön felcímkézett mappát – akár más-más színűt.

„Téma” szerint is szétválogathatjuk a papírokat – ez esetben segítenek a színes elválasztó lapok (folyamatban lévő-tervezett). Archiváló dobozokba kerülhetnek a lezárt folyamatok dokumentumai (ezeket később könnyen előkeresheti).

A nagy rendszerezések idején rengeteg olyan papír kerül elő, melyeket szükségtelen tovább tárolni. Ezeket célszerű az iratmegsemmisítő segítségével papírhulladékká alakítani. Ez a megoldás amellett, hogy környezetbarát, védi Önt és a céget attól, hogy illetéktelen kézbe kerüljön bármilyen bizalmas információ.

Mert a nyugodt nyaralás után az ember úgy szeret hazaérkezni, hogy mindent rendben talál, s így valóban „újult erővel” tudja belevetni magát a munkába.

Kutatások igazolják, hogy két héten át tart a pihenés jótékony hatása: ennyi ideig vagyunk kreatívabbak, energikusabbak, egészségesebbek és boldogabbak. Ám a szép emlékeket még hónapokig képes visszaidézni az agyunk. Így segíti elő a hatékony munkavégzést.

Indulás előtt tehát rendezzünk el mindent, ami a hétköznapok világához köt minket! Ezáltal jobban ki tudunk kapcsolódni a nyaralás folyamán.

Érdemes felmérni azt is, mire lesz szüksége gyermekünknek az iskolában az elkövetkezendő tanév folyamán. Amit lehet, meg is rendelhetünk már, hogy hazaérkezéskor ne legyen kapkodás az iskola miatt sem.

Akciós iskolaszereink már rendelhetők a depot.hu webáruházban. Így nemcsak időt és idegeskedést, hanem pénzt is megtakaríthatunk.

 

Iskolakezdés 2014

Üdvözlettel: Depot Team
Ha tetszik hírlevél sorozatunk, küldje tovább barátainak, ismerőseinek.