Kedves Olvasó!

Az irodaszer világának nagy napja lesz jövő hét pénteken: szeptember 29-én, Bíró László József születésnapján ünnepeljük a „Bíró-toll”, azaz a golyóstoll születésnapját.

A Bíró-toll olcsóbb és könnyen kezelhetőbb voltának köszönhetően hamar leváltotta a töltőtollat a mindennapokban. Működése egyszerűnek tűnik – a toll hegyét a papíron végighúzva a benne lévő forgó gömb kijuttatja a tintát a tartályból, ami majdnem azonnal megszárad –, de születését próbálkozások hosszú sora előzte meg.

Tudta?

  • Európa-szerte a Goy és Kovalovszky cég GOPEN-je (majd később a nyomógombos kapcsolószerkezetű, kiugró hegyű tollak), míg Amerikában a Bíró-féle toll terjedt el.
  • Az első golyóstollat 12 és fél dollárért 1945. október 29-én dobták piacra New Yorkban. Ez ma körülbelül húszezer forintot tenne ki…
  • Bíró László születésnapja: szeptember 29. – az országban, ahol haláláig élt, tiszteletére ezen a napon ünneplik az Argentin Feltalálók Napját.

A golyóstoll születéséről bővebben ITT olvashat.

Szeptember 29. nemcsak a golyóstoll ünnepe

Ez a nap a kávé világnapja is, amely a fair trade kereskedelem (lelkiismeretes kereskedelem) fontosságára is felhívja a figyelmet. A hónap CAFE FREI-termékei, az olaszosan pörkölt, 100% arabica kávékeverék, a Dél-Amerikai eszpresszó szemes kávé, valamint a koffeinmentes felfrissülést kínáló Marokkói menta szálas tea szeptember 30-ig akár 11% kedvezménnyel kaphatók!

Ne maradjon le a többi szeptemberi akcióról sem!

  • MAX HD-10K tűzőgépek szeptember 22-ig kedvezményes áron!
  • Laminálás és fűzés mesterfokon: Vásároljon óriási kedvezménnyel GBC gépeket szeptember 25-ig!
  • Böngésszen a HENKEL-termékek között: szeptember 29-ig akár 18% kedvezménnyel vásárolhat!

Nézzen be hozzánk, érdemes!
A depot.hu csapata

A golyóstoll születésnapja