Kedves Olvasó!

Közeleg az advent (idén korán érkezik, hiszen most vasárnap már az első gyertyát gyújtjuk), a Mikulás – és persze a karácsony.

Az adventi naptárat mindannyian ismerjük. Az utóbbi években egyre inkább elterjednek a házi készítésű vagy különleges adventi naptárak. Nem a bolti csokinaptár áll már az első helyen, az internet telis-tele olyan ötletekkel, amivel december 1. és december 24. között meglephetjük szeretteinket.

Hogy csak párat említsünk:

  • készíthetünk adventi naptárat egyenként becsomagolt, vagy kis házzá összeragasztott gyufásdobozokból (az igazán apró dolgoknak, matricáknak, kis csokiknak),
  • megtehetjük, hogy a 24 kis ajándékot egy csomagba összegyűjtjük, mindet külön becsomagolva (ha számot írunk ré, mi magunk dönthetjük el, melyik nap mivel okozunk meglepetést, és a megfelelő számú csomag keresgélése sem utolsó),
  • akár egy zsinórra is feltűzhetünk 24 megszámozott zoknit (sima vagy díszített ruhacsipesszel), amelybe a meglepetések kerülnek (hiszen mindenkinek akad otthon pár páratlan zoknija, ha ennyi nincs, a kinőtt zoknik is megteszik :)),
  • … és sorolhatnánk: az ötletek kimeríthetetlenek: akár kis ajándéktasakokat, műanyag poharakat, kaspókat, borítékokat, mintákkal díszített befőttesüvegeket választunk, akár magunk varrunk zsebes karácsonyfa alakú fali díszt, egy biztos:

nemcsak a gyerekek örülnek majd!

Adventi naptár

Tudta?

  • A legelső „adventi naptár” 1851-ben készült, de nem hasonlított a mai naptárakhoz: A vallásos családok december elsejétől karácsonyig naponta kis bibliai képeket akasztottak a falra, vagy meggyújtottak egy gyertyát, néhol pedig krétával húztak egy vonalat a padlóra.
  • Az első nyomtatott adventi naptárat Gerhard Lang készítette 1908-ban, ezen színes kis képeket lehetett feltűzni naponta egy kartonra. Később az ablakos változatot is az ő nyomdájában kezdték nyomtatni, vallásos kis képekkel.
  • A legenda szerint Gerhard édesanyjáé az ötlet: a karácsonyt alig váró kisfiúnak papírból gyertyákat készített, amelyeket feltűzhetett mindennap egy kartonra. A legenda másik változata szerint a kisfiú minden nap kinyithatott egy cukorkát rejtő ablakot.
  • Érdekes, hogy inkább a várakozás köti az adventhez, hiszen nem a keresztény advent időszakát öleli fel a naptár: mindig a karácsony előtti négy vasárnapon gyújtunk meg egy-egy gyertyát, és ez mindig másik napokra esik.

Schneider markerek – a kreativitás szolgálatában

Ha idén adventi naptár készítésére adja a fejét, akkor is kiváló választás; ha nem, akkor is: hiszen a dekoráció is lehet kedves meglepetés. Szükségünk van arra, hogy hazaérkezéskor ünnepi hangulat fogadjon minket, hogy az advent időszaka valóban felkészülés, várakozás legyen az ünnepre.

A Schneider lakkmarkerek és krétamarkerek többféle színben és méretben kaphatók. Sokak kedvence a fehér színű lakkmarker, amivel bátran dekorálhatunk szinte minden felületre (fém, üveg, kerámia, porcelán, műanyag, gumi, bőr, papír, karton). Mivel a markerek vízállóak, kültéri használatra is alkalmasak.

A karácsonyi hangulathoz elengedhetetlenek az arany- és ezüstszínű termékek, de ha valaki Mikulást vagy karácsonyfát szeretne rajzolni, többféle szín közül választhat.

Beltéri dekorációkra a szintén széles színpalettával rendelkező krétamarkereket használhatjuk, amelyek nedves ruhával könnyen eltávolíthatók a sima felületekről.

A kirakat- és ablakdekoráció, a különböző karácsonyfadíszek, egyéb díszek készítése igen sokoldalúvá teszi a markereket. Gyermekek nagyon szép képeket rajzolhatnak színes kartonlapra, felnőttek pedig az ajándékok csomagolását díszíthetik, tehetik egyedivé a segítségükkel. Végül, de nem utolsó sorban: a markerek akár önmagukban, ajándékként is tökéletesek lehetnek.

És ne feledje: december 4-ig akciósan vásárolhat SCHNEIDER Maxx 270 lakkmarkert!

Üdvözlettel:
a depot.hu csapata