Hódítanak a modern irodák
Vannak olyan cégek, amelyek ragaszkodnak a modern lakberendezési stílushoz, mind a belsőépítészeti megoldások, mind a lakberendezési eszközök tekintetében. Nézzük, milyen egy modern iroda.

A modern irodabelső szem előtt tartja a munkatársak komfortérzetét, és egészségét. Tudvalevő, hogy minél komfortosabb egy munkahely, annál elégedettebbek a munkavállalók, és annál jobb teljesítményt nyújtanak a munkájukban. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, rá kell szánni az időt a tervezésre és a kialakításra.

A modernitás nem csak a dizájnt érinti, hanem a gépészetet (pl. friss levegő biztosítása), és a világítást is.

A modern irodák főként a multinacionális cégekre és a hazai innovatív vállalkozásokra jellemzőek, ahol többnyire a dolgozók is részt vesznek a munkakörnyezet kialakításában.

A modern irodaterek főbb jellemzői, elemei a következők:

  • egyterű irodák, nyitott, markáns, színes és formagazdag közösségi terek

Jellemző, hogy az asztalokat érkezési sorrendben foglalják el a dolgozók, azaz senkinek sincs saját, dedikált asztala. Éppen ezért távozáskor mindenki üresen hagyja az asztalt, azaz hódít a „clear desk policy”. Ez a felállás nagy rugalmasságot kíván meg a dolgozóktól.

A közösségi terek azért is fontosak, mert a a munkatársaknak szüksége van informális megbeszélésekre, és interakcióra, a munkamódszerek workshop szerűek.

Az ilyen helyiségekben adottak a közös munka feltételei. Ráadásul a WiFi kapcsolatnak köszönhetően senki sincs helyhez kötve, akár egy fotelból is dolgozhat, ha úgy tartja kedve.

  • speciális, mobilmunkát elősegítő irodabútorok

A bútorzat könnyen mozgatható, és átrendezhető, dizájnjában összemosódik a lakás, az iroda, és a szállodai stílus.

  • kis méretű tárgyalók

A mobil eszközök (okostelefon, tablet) kis méretének, és a Skype-üzleti megbeszéléseknek hála a tárgyalóknak sincs akkora jelentősége.

  • dizájnos, barátságos közösségi terek

Gyakoriak a korábban elképzelhetetlen pihenőszobák, zuhanyzó helyiségek, kerékpár tárolók, és baba-mama szobák is. Ez azért is van így, mert ezek a munkahelyek sok esetben egyfajta második otthonként is funkcionálnak, így a kikapcsolódási funkció is igen fontos. Bizony nem ritka egy kreatív cégnél a biliárd asztal, a csocsó, és a pingpong sem, ahol játék alatt könnyen beindulhat egy ötletbörze.

Fontos, hogy a szőnyeg elnyelje a lépések zaját, és állja a görgős székeket is. Természetesen szőnyeg helyett lehet álpadló is, vagy modul PVC burkolat.

Szeretne modern irodát kialakítani? A Depot webáruházban talál hozzá segítséget.