A tikkasztó nyári melegben, amikor a kinti hőmérséklet 30 Celsius fok fölé emelkedik, mindenki igyekszik a hőség elől hűvös helyre menekülni. Ilyenkor legegyszerűbben klímaberendezéssel hűthetjük le a körülöttünk lévő levegőt, hogy kellemes környezetben vészelhessük át az elviselhetetlen forróságot.

Fontos azonban, hogy egészsége megőrzése érdekében tisztán tartsa klímaberendezését

Légkondicionáló használatával egyetlen gombnyomással optimalizálhatjuk a benti levegő hőmérsékletét és pillanatokon belül élvezhetjük a hűsítő fuvallatokat. A klímaberendezésekről köztudott, hogy kifejezetten hasznosak lehetnek a légúti betegségben érintetteknek, megváltást nyújtanak az asztmától vagy allergiától szenvedőknek, hiszen a rendszeresen ellenőrzött és karbantartott rendszer speciális szűrőalkatrészeinek segítségével kiszűri a levegőben található port, polleneket, kórokozókat, csökkenti a levegő páratartalmát és megtisztítja a levegőt.

Klíma

Nem győzzük hangsúlyozni: a megfelelő karbantartás mellett tapasztalhatjuk a fenti jótéteményeket. A klímák tisztításától azonban nem kell megriadnunk, tisztítóspray-vel könnyedén elvégezhető a művelet. Rendszeres használatával nem csak a tiszta és hideg levegőről gondoskodhatunk, hanem a klíma élettartamát is meghosszabbíthatjuk.

Hideg autó

A légtechnikai berendezések tisztításának elmulasztásával azonban rengeteg veszélynek tehetjük ki egészségünket. Az elhanyagolt rendszerben lerakódó kosz, gombák, baktériumok komoly egészségügyi problémákat okozhatnak. A kórokozók elszaporodásának egyik jele a kellemetlen szagok kialakulása, amely arra figyelmeztet, hogy a légkondicionáló használata egészségkárosító hatású lehet. De a szag sem mindig jelzi, ha baj van.

Mit tehetünk komfortérzetünk növeléséért és egészségünk megőrzésért?

  • Fordítsunk gondot a rendszer megfelelő és rendszeres tisztítására, karbantartására, hogy kórokozómentes környezetben hűsölhessünk!
  • Találjuk el a megfelelő hőmérsékletet! Ne hűtsük túl otthonunkat és autónkat, így elkerülhetjük a megfázásos és felső légúti megbetegedések vagy ízületi gyulladások kialakulását. A kellemes közérzethez elég, ha a kinti hőmérő higanyszálához képest 4-6, de maximum 8 Celsius fokkal alacsonyabbra állítjuk a benti hőmérsékletet. A túl nagy hőmérsékletkülönbség megterheli a szervezetünket.

Néhány perc, pár apró mozdulat, egy csepp figyelem – és máris sokat tettünk egészségünk megóvása érdekében!

Kapcsolódó termékek:

Tisztítóspray, bomba, autó légkondícionálóhoz, biocid, 100 ml, AUTO MOBIL
Tisztítóspray, légkondicionálóhoz, biocid, 500 ml, AUTO MOBIL