Fontos előadás? Irodai prezentáció? Így legyen meggyőző!

Az üzenet átadása és a megfelelő kellékek

Ha irodában dolgozik, akkor minden bizonnyal előfordult már, hogy több munkatársa előtt kellett kifejtenie a véleményét, sőt, talán már prezentációt is tartott a csapatának. A jó pap holtig tanul, azaz mindig fejlődhet. A továbbiakban egy-két trükköt osztunk meg annak érdekében, hogy az Ön bemutatója is minél jobban sikerüljön.

 1. Kezdje egy rövid bevezetővel!
  Mutassa be a témát és mielőtt nekilátna a mondandójának, ismertesse a prezentáció fő pontjait! Ezzel a közönsége egy átfogó képet kap a prezentációjáról és jobban megérti a mondanivalóját.
 2. Vegye figyelembe, hogy kiknek ad elő!
  A bemutató stílusának és nyelvezetének alkalmazkodnia kell a közönségéhez. Ezzel elérheti, hogy jobban megértsék, hogy úgy érezzék, személyesen hozzájuk szól.
 3. Beszéljen érthetően, ne rohanjon!
  A megfelelő légzés a titok nyitja. A nyugodt levegővétel diktálja a ritmust, semmi szükség rohanni. Azt is szem előtt kell tartania, hogy ha túl sok információt zúdít a közönségére viszonylag rövid idő alatt, elveszthetik a fonalat.
 4. Tökéletesen ismernie kell a prezentációját és annak témáját.
  A bemutató végén talán egyesekben kérdések merülnek fel. Ezekre fel kell készülnie, az előadása előtt merüljön el alaposan a témában!
 5. A megfelelő felszerelés megkönnyítheti a feladatát.
  Oldalunkon a „Technológia” menüponton belül a „Prezentáció” fül alatt számos prezentáció során használható terméket talál. Használja ki a technológia, a különféle kellékek által nyújtott segítséget! Válasszon a projektorok közül, ismerkedjen meg a lézeres mutatókkal és a számos egyéb termékünkkel!
 6. Közvetítsen magabiztosságot!
  A testbeszéd sokat elárul, így hát próbáljon meg egy helyben maradni és nem ideges gesztusokkal kommunikálni! Ezek elvonhatják a nézők figyelmét a lényegről.
 7. Soha ne feledkezzen el a következtetések levonásáról!
  A kérdések előtt vonja le a következtetést!

Ha Ön is fontos előadás megtartása előtt áll, a lehető legjobb helyen jár. A depot.hu kínálatában mindent megtalál, amire szüksége lehet. Forduljon hozzánk bizalommal!