Így lehet nőies íróasztala öt lépésben

Akár a tanulás, akár a munka miatt, de rengeteg időt töltünk az íróasztalunknál. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen miliő vesz ott körbe bennünket. Ebben a bejegyzésben azoknak adunk egy kis segítséget, akik vidám, feminin és otthonos környezetben szeretnék tölteni ezeket az óráikat.

1. Szerezzünk be pár színes tárolót!

Először is el kell döntenünk, hogy mi mindent akarunk az asztalon elhelyezni. A legjobban persze az néz ki, ha minél kevesebb holmi van elől, és minél több a szabad felület.

Ha már látjuk, hogy milyen méretű tárolóban kell gondolkodnunk, jöhetnek az egyéb szempontok. Lehet magas vagy alacsony, fiókos vagy fakkos, nyitott vagy zárható, természetes vagy műanyag, de sokat számít a minta és a szín is. Az üde zöld, a lüktető pink vagy a virágmotívumok azonnal nőiesebbé teszik a teret.

2. Legyünk merészek!

Nyugodtan válasszunk egy-egy szokatlan, karakteres tárgyat az asztalunkra, amelyek kicsit egyedibbé tehetik az összhatást. Egy sikkes mappa, egy eperhab színű tűzőgép, egy virágmintás jegyzettömb, egy bájos füzetke vagy egy mókás celluxadagoló vonzza a tekintetet és felderíti a lelket.

3. Legyen világosság!

Egy kislámpára mindenképp szükségünk lesz, hiszen a központi forrásból nem feltétlenül jut elég fény az asztalunkra. Egy helyes kis dizájnerlámpa mindig segít jobb megvilágításba helyezni a dolgokat – képletesen is!

4. Adjunk hozzá egy kis személyességet!

Mivel sokszor órákon át ott ülünk az asztalunknál, jól jöhet, ha olyan dolgokra pillanthatunk fel a monitorról vagy a jegyzeteinkből, amelyek látványa jólesik a szemünknek és a lelkivilágunknak. Egy szép képkeretbe bármilyen fotót, személyes feliratot, motivációs üzenetet elhelyezhetünk úgy, hogy ízlésesnek hasson.

5. Hozzuk be a természetet!

Egy csokor virág vázában vagy egy zöld növény az asztalon mindig élőbbé, lakályosabbá, harmonikusabbá teszi a környezetet. Ma már számos kutatás igazolja, hogy a közelünkben lévő növények kedvezően befolyásolják a teljesítményünket, ellenállóbbá tesznek bennünket, javítják az általános közérzetünket és egyúttal fokozzák a komfortérzetünket.

Ha alkalmazza a fenti tanácsokat, önnek is szuper nőies íróasztala lehet.