InoxcromINOXCROM, 62 év „írott” történelem

Az elmúlt 62 évben több százezer ember használta és használja az INOXCROM írószereket.

Az 1942-ben alapított családi vállalkozás gyökeres változáson ment át az eltelt idő alatt. Modernizálódott alaposan megújult és kiszélesedett a választék, évről évre frissül a termékválaszték és az egyéni design.

Az INOXCROM központja a katalán fővárosban, Barcelónában működik. Itt található a gyár és a logisztikai központ is. Az INOXCROM alapítását követően szinte azonnal kilépett a nemzetközi piacra is. Napjainkban kirendeltségei megtalálhatóak Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Nagy Britanniában, Svájcban és az Egyesült Államokban. Jelenleg a világ 80 országában vannak jelen az INOXCROM írószerei.

Az erős nemzetközi jelenlét ellenére az INOXCROM megőrizte eredeti arcát, családias jellegét. Ennek köszönhetően úttörőként lépett az írószer gyártás olyan útjaira, amelyre esetleg más gyár a részvényesi nyomás hatására nem vagy csak félve merészkednek. A világon elsőként dolgoztak ki olyan technológiát, amellyel az írószerek teljes felületét, akár több színben is, feliratozni tudták. Az írószerek tervezésében is megnyilvánuló mediterrán kreativitás tette az INOXCROM vállalatot a világpiac egyik legjelentősebb exportőrévé.

Az INOXCROM eredete a töltőtoll hegy gyártásához és a cég alapítójához, Manuel Vaqué Ferrandis-hoz nyúlik vissza. 1955-ben töltőtollak előállításával kezdődik a siker sorozat, majd hat évvel később az INOXCROM márkanév rákerül az első golyóstollakra.

Az INOXCROM 55 töltőtoll és golyóstoll szettet több generáció használta. Ettől fogva az INOXCROM termékskála egyre bővül, felhasználva a technológiai újításokat, figyelembe véve a kényelmet és a design-t. A tollak minden egyes alkatrész az INOXCROM gyártja (Barcelona), ezzel biztosítva az állandó kiváló minőséget és a rendkívüli megbízhatóságot.

Az INOXCROM alkalmazkodik a piac változásaihoz és megalkotta szlogenjét „Az írásszenvedély” (The Writing Obsession).

Már nem csak a gyakorlati és esztétikai szempontok kerülnek előtérbe a különböző termékeknél, hanem az „írásszenvedély” az íróeszközt körülvevő környezet és érzelem. Az INOXCROM termékek felhívják magukra a figyelmet bárhol is találkozzunk velük.

Minden egyes modell egyedi, megismételhetetlen designnal rendelkezik. A kollekciók hangsúlyosabbá tételéhez az INOXCROM évről évre elkészíti modern, dinamikus katalógusát (következő 2005 február), mely az összes termékvonalat magában foglalja és bemutatja a hozzájuk kapcsolódó életérzést.

A „Fantasy Collection” főbb jellemzői a praktikusság, gyakorlatiasság és hatékonyság a mindennapi munkában.

A „City Collection” -ben a vitalitás és dinamizmus találkozik a megfékezhetetlen sebességgel. Végül az örökéletű, dinamikus „Excellence Collection”, mely a stílus, minőség és különbözőség kifejezője.

Az INOXCROM minden évben meglepi a vásárlóközönséget a megújult kollekciókkal. 2005 év elején is számíthatunk valami eredetire, egyedülállóra.