Iratmegsemmisítő vásárlói teszt - Fellowes AutoMax 300C

Zsolnai Judit vagyok. Fordítással és tolmácsolással foglalkozunk családi vállalkozásként. Otthon működtetjük az irodánkat. Mint általában minden kisirodában, nálunk is évek óta használatban van az iratmegsemmisítő. Számunkra ez elengedhetetlen, hiszen ügyfelekkel dolgozunk.

Az iratmegsemmisítőnk immár tíz éves. Hónapok óta terveztük, hogy lecseréljük. Nem csak azért, mert elavult, hanem mert rengeteg kényelmetlenséget okoz.

Az iratmegsemmisítést általában én végzem, és rengeteg problémám adódik belőle. Nagyon sok időt von el a munkától a tűzőkapcsok kiszedegetése, az elakadt papír kiügyeskedése a gépből, és most csak a két leggyakoribb problémát említettem.

Rengeteget nézelődtem az interneten, nagyon sok iratmegsemmisítőt megtekintettem. Olyan eszközt szerettem volna, ami kényelmes és gazdaságos, emellett akkora, hogy kényelmesen elférjen a kis otthoni irodánkban.

Így bukkantam rá a Fellowes AutoMax iratmegsemmisítőre. Óriási előnye, hogy otthoni környezetben ki tudtam próbálni, mielőtt pusztán a leírás alapján döntöttem volna.

Praktikus méret és elegáns külső

Amikor megérkezett az iratmegsemmisítő, kicsit megdöbbentem, mert kisebbre számítottam. Ám hamarosan kiderült, hogy nem olyan nagy, mint amilyennek első ránézésre tűnik. Éppen befért az ügyfélkartonok polca alá.

Lekerekített élek, elegáns vonalvezetés és gyönyörű mélyfekete burkolat. Így néz ki, ami azonnal magával ragadott. Éppen illik az irodánk berendezéséhez.

Zaj- és rázkódásmentes iratmegsemmisítő

Először tartottam attól, hogy majd a rázkódás gondot fog okozni, mert az iratmegsemmisítő és a polc között éppen egy centiméter hely maradt. De amikor először beindítottuk az eszközt, azonnal láttam, hogy akár egy pohár vizet is ott hagyhatnék a tetején, egy csepp víz sem kerülne ki a pohárból.

Ez volt az első dolog, ami nagyon megtetszett. Nem hallottam semmi zajt, és ha rátettem a kezem, akkor sem éreztem rázkódást. Az előző iratmegsemmisítőhöz képest már ez egy álomnak tűnt. Az sem utolsó szempont, hogy nagyon szép ezzel az elegáns fekete külsővel.

Papírelakadás nélkül

A legkényelmetlenebb számomra az iratmegsemmisítés előkészítése. A tűzőkapcsok kiszedegetése és a papírok kisimítása. Na meg az elakadt papír problémája. A leírás szerint ezeket a problémákat mind kiküszöböli a Fellowes iratmegsemmisítő.

Ennek ellenére első alkalommal félve tettem bele a tűzőkapcsokkal teletűzdelt gyűrött iratokat. Megdöbbentő, hogy ez az iratmegsemmisítő milyen simán vette az akadályt. Még csak nem is hallottam, amikor a tűzőkapcsok és a gemkapcsok átmentek a kések alatt.

Ezen felbuzdulva beledobtam néhány gyűrött papírt. Majd a következő lépésem még merészebb volt. Gombóccá gyűrt papírokat tettem a tartályba. Arra kellett csak figyelnem, hogy az összegyűrt papírok alá tegyek néhány megsemmisítendő papírt. Elképesztő volt látni az üres tartályt, miután a gép leállt és megnéztem mi maradt vissza. Ekkor már tudtam, hogy ez az iratmegsemmisítő kell nekem.

CD és DVD megsemmisítés

A ráadás a CD megsemmisítés. A digitális adathordozókat is muszáj megsemmisíteni. Ezt eddig kézzel végeztem. Egyszer bele is pattant a szemembe egy CD darabka, amikor váratlanul pattant el. Ilyen problémám most már nincs. A Fellowes iratmegsemmisítőbe CD-t is beletehetek. Kíváncsi voltam, hogy mi maradt belőle, ezért áttúrtam a granulátumot, ami az iratmegsemmisítő „végterméke”. Megtaláltam a CD maradványait, már ha annak lehet nevezni az apró fémforgácsokat, amivé vált.

Kényelmes és energiatakarékos

További kényelmi szempontok, hogy működés közben ott lehet hagyni az iratmegsemmisítőt. Miután elindult a folyamat, a tartályt nem lehet kinyitni. Ez akkor nagy előny, ha valóban titkos iratokat akarunk megsemmisíteni és többen is tartózkodunk a helyiségben.

Miután lejárt a munkamenet, az iratmegsemmisítő magától alvó állapotba teszi magát. Ez nem csak kényelmes, de energiatakarékos is.

Nagyon tetszett ez az iratmegsemmisítő. Teljesen úgy éreztem, hogy egy új játékhoz jutottam hozzá. Órákon keresztül próbálgattam, egyszerűen nem tudtam abbahagyni.

A döntésem valójában már akkor megszületett, amikor egy órája használtam az iratmegsemmisítőt. Másnap megvásároltam, és azóta sem tudok betelni vele.

Úgy gondolom, hogy eddig nem voltam teljesen tisztában az automata szó jelentésével. Ez az iratmegsemmisítő valóban automata. Nincs szükség előkészítésre, felügyeletre és még takarékos is. Mindent magától elvégez.

Amióta a Fellowes iratmegsemmisítőt használom, azóta döbbentem rá, hogy mennyi felesleges időt pazaroltam erre a folyamatra. Azonban ez már nincs többé. Végre értelmesebben ki tudom használni az időmet. Ha csak ezt az egy szempontot veszem figyelembe, már akkor is behozza a saját árát ez az okos szerkezet. Amíg az iratmegsemmisítő önállóan dolgozik, tudok dolgozni, vagy akár pihenni, ha éppen ahhoz van kedvem.

Ön is olyan munkakörülményeket szeretne, ahol rendet lát maga körül? Ahol nem kell zajt hallgatnia, miközben a kényes iratok éppen megsemmisítés alatt állnak? Olyan készüléket szeretne, amire öröm ránézni? A Fellowes iratmegsemmisítő nyugalmat áraszt, hiszen most már tudja, hogy az adatai biztonságban vannak.

Kattintson a képre a műszaki adatok megtekintéséhez és a megrendeléshez!

Fellowes AutoMax 300 és 500 iratmegsemmisítő