Íróasztal rendezési ötletek profiktól - A rend a lelke mindennek

„A rend a lelke mindennek.”

A hatékony munkavégzés egyik feltétele a rendezett íróasztal. Ha mindennek megvan a helye, mindig megtalálja azt, amit keres és mindig minden kéznél van. Írásunk célja segíteni a rendezésben, adunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogy hogyan is érdemes elpakolnia íróasztala fiókjaiban.

Ön is azok közé tartozik, akik az irodai telefonálás közben arra kérik a másikat, hogy tartsák a telefont, amíg megtalálja a naptárát? Mennyivel könnyebb rendet tartani az íróasztalon, mint hetente nagytakarítást végezni! A végén már azt sem tudja az ember, hogy melyik héten melyik az új helye a tollaknak. Arról nem is beszélve, hogy nincs idő hetente egy órát rászánni a pakolásra.

De hogyan is rendezheti el íróasztalát a hatékony munkavégzés érdekében? A továbbiakban néhány tippet osztunk meg olvasóinkkal.

Az első lépés egy elemzés. Tegye fel magának a kérdést, hogy melyek a leggyakrabban használt eszközei. Ilyenek lehetnek például a tollak, a naptár, a szövegkiemelők, valamint az irattartók.

A második lépés meghatározni, hogy melyek a ritkán és melyek az egyáltalán nem használt eszközök. Ha csak a legszükségesebb dolgok kapnak helyet az irodában, sokkal jobban elfér majd, kényelmesebben érzi magát.

Rendezze dolgait kategóriák szerint!

A kis dobozocskák segíthetnek abban, hogy íróasztala és fiókja mindig rendezetten fogadja a látogatókat.

Érdemes az íróeszközöket egy helyen tartani. A tollak, ceruzák, filcek mehetnek ugyanabba a dobozba, a post itek, jegyzetfüzetek, lapocskák pedig egy másikba.

Alaposan gondolja át, melyik kategória tárgyai kerülnek a nagyobb és melyikek a kisebb szekrényekbe, dobozokba, fiókokba!

Amikor már hozzászokott, mi hova kerül, automatikusan nyúl az egyes tárgyakért. Ahelyett, hogy azon gondolkodna, hogy hol van ez vagy az, a tényleges feladatára koncentrálhat.

Még egy jó tanács: ne térítse be asztalát díszekkel. Egy-egy családi fotó belefér, de a munkavégzés szempontjából a legjobb és leghatékonyabb, ha a munkaeszközein kívül semmi más nincs az íróasztalán. Ajánlott bizonyos időközönként valami újítást vinni az íróasztal elrendezésébe, ezzel megtörheti a monotóniát.

Irodaszerekre van szüksége? Nézzen körül webshopunkban!