Ismerje meg a lábtartógyűrű és a magasított munkaszék előnyeit!

Előző cikkünkben a kartámasz fontosságáról írtunk, most a lábak alátámasztását vizsgáljuk meg: valóban szükséges a lábtámasz?

Tényleg: minek a lábtámasz, ha van gázliftes magasságállítás?

A legtöbb irodai munka esetében elegendő a gázlifttel ellátott szék, hiszen a fix magasságú asztalokat az átlag emberi magassághoz tervezték. A hagyományos irodai székeknél a lábcsillagok nyújthatnak alátámasztást, bár ezek sem optimálisak. A lábszárak a combok alá hajlanak, a térdízületben nyomás alakulhat ki, az erek elzáródhatnak. Hosszú távon mindennél fontosabb a megfelelő testtartás biztosítása (combok és a lábszár, valamint a lábszár és a lábfej 90 fokot zárjanak be).

Bizonyos munkakörök esetén elengedhetetlen a lábkeresztnél rugalmasabb, kényelmesebb támaszték, a lábtartógyűrű.

Magasan a hagyományos székek fölött

A hotelek és irodaházak recepciós pultjainak kialakítása kifejezetten igényli a magasított munkaszékeket. Egyetlen munkatárstól sem elvárható, hogy nyolc vagy akár több órán át ácsorogjon egy mellmagasságig érő pult mellett. Az ideális magasított munkaszék súlypontja jóval magasabban van, mint a hagyományos székeké, emiatt a nagyobb biztonság és stabilitás érdekében görgők helyett tappancsokkal van ellátva. Már a fix lábtámasz is elengedhetetlen egy ilyen típusú széknél, az állítható lábtartógyűrű azonban még nagyobb kényelmet nyújt.

Tekintsen másképpen a világra a MAYAH „High” irodai munkaszékben!