Szédítő magasság helyett válassza az ideálisat! - Gázliftes magasságállítás

Szédítő magasság helyett válassza az ideálisat!

Ahogy korábban írtuk: legfőbb támaszunk a hátunk. Ugyanakkor minden váz akkor a legstabilabb, ha ideális alapokon nyugszik. Ahhoz, hogy lábunk az optimális támogatást nyújtsa gerincünk számára, elengedhetetlen feltétel a megfelelő magasságba állított irodai szék.

A pneumatikus emelőszerkezet – elterjedtebb nevén a gázlift – legfontosabb ergonómiai szerepe, hogy segítségével megtaláljuk azt a magasságot, amely a hosszúra nyúlt munkaórák esetén is a legelőnyösebb pozíciót teremti meg a test számára.

Lóg a lába, lóga, nincsen semmi dolga… És ha mégis dolgunk van?

Valószínűleg mindenkinek van olyan emléke, amikor egy stég szélén üldögélve lógatja a lábát, miközben figyeli a szitakötők játékos táncát vagy a lustán úszkáló kacsák tollászkodását. Jó dolog a láblógatás, de nem űzhető túl hosszú ideig, hiszen jó 1 óra elteltével már érezzük a zsibbadást a lábunkban. Nincs ez másképp egy komfortos irodai székkel sem. Hiába a tökéletesen idomuló háttámla, vagy a kipárnázott, ideális szélességű ülés, ha a magasság nem testreszabott, annak bizony kellemetlen következményei lehetnek.

A nem megfelelő magasságba állított ülőlap esetében két dolog történhet:

  • Túl magas ülőlap esetén lábunk lelóg a székről, ezáltal az ülés pereme elnyomhatja a combban futó ereket, ami a kellemetlen zsibbadás mellett hosszútávon visszeres panaszokhoz vezethet.
  • A túl alacsony magasságba beállított ülőlap miatt a térdek feljebb kerülnek a csípő vonalához képest, így a combok nyomást gyakorolnak az alhasi tájékra.

Az ideális ülésmagasság, ha a combok vízszintesen helyezkednek el, a talpak teljes felületükkel érik a talajt, miközben az alkarok a könyök magasságba kerülő asztallapon lazán támaszkodhatnak, és a csuklók szabadon mozgathatnak.

Hogyan működik?

A gázliftet működtető kar az ülőlap alatt, jobb oldalon található. Ennek fel- és lehúzásával állíthatjuk be a kívánt magasságot. A jó gázlift ismérve, hogy könnyedén mozog fel és le, állítása közben nem szükséges a széket rángatni vagy ugrálni rajta.

Találja meg Ön is a megfelelő magasságot a MAYAH „Grace” exkluzív irodai székkel!