Irodaköltöztetés ON Költözik az iroda! 2.rész

Költözik az iroda!

Egy cég életében sok minden történik, és ez hatással van a telephelyére is. Nagy szerencsével bővítés miatt kell költözni, de előfordulhat, hogy ugyan a cég nem megy tönkre, de egy kicsit összébb kell húzni a nadrágszíjat. Költözésre az is indok lehet, ha szebb, jobb irodát találtunk a réginél, és az is, ha épp frekventáltabb, vagy csendesebb helyen lévőt. Ön tudja, hogyan kezdjen neki? Összegyűjtöttük a legjobb tippeket.

Irodaköltöztetés és dobozhegyek

Érdemes felmérni, hogy nagyjából hány dobozra lesz szükség a szállításhoz, és annál jóval többet beszerezni. A dobozok ugyanis elszakadhatnak, és persze mi is könnyen alábecsülhetjük a szállítandó mennyiséget.

Tipp: a dobozok mérete, erőssége legyen különböző, és szerezzen be hozzájuk ragasztót is, hogy rendesen le tudja őket zárni.

Ha szorít a határidő

Nem ritka, hogy a költözést egyik napról a másikra kell levezényelni, de a legjobb mégis az, ha alaposan meg van tervezve minden. Nyugodt költözés esetén van még idő egy búcsúbulira, egy rendes takarításra, és az új helyen való nyugodt munkakezdésre. Rohanás esetén sajnos a stressz még napokig kihathat a munkatársak teljesítményére, nem beszélve arról, hogy az új irodát még szokni is kell.

Tipp: az ügyfeleknek is időben kommunikálja a költözést, és az összes lehetséges platformon írja át a cég címét. A fontos ügyfeleknek egy e-mailt, levelet is illik küldeni a változásról. Számoljon arra, hogy a posta még egy ideig járhat az előző címre, így rendszeresen üríttesse ott a postaládát, hogy minden küldemény célba érhessen.

Sorry, we are closed

Az irodaköltöztetés nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Fel kell például készülni arra is, hogy a csapat napokig nem tudja végezni a munkáját, és ki kell tenni a „Zárva” feliratot.

Apropó, ugye mindent lemért?

A centiméterek már csak azért is fontosak, hogy minden szépen elférjen, és az új címen is egy komfortos iroda születhessen. Főleg, ha nem akar szívrohamot kapni.

A szállítás módja

A bútorokat általában lapra szerelt állapotban szállítják egyik helyről a másikra. Érdemes megállapodni a költöztetőkkel, hogy vállalják az összeszerelést, és a végleges helyre tolást, hiszen ezen kívül is sok dolga lesz még a céges csapatnak, mire a munka újra a megszokott mederben megy tovább.

Akkor pedig, ha Salgó polcokat költöztet, szükség lehet komoly ipari fúrógépekre is, amelyek a vasbeton falakba is képesek lyukakat fúrni. Nem mindegy, hogy a költöztető cég ért-e mindehhez, vagy otthagyja önt a nagy munka kellős közepén.

Extrém súlyok

Ha van páncélszekrénye, annak is költöznie kell, és nem mindegy, hogy mondjuk egy lift nélküli lakásban hogyan jut fel például a 3. emeletre.

Ki kell cserélnie néhány ütött-kopott bútort, esetleg dizájnváltáson gondolkodik? Az irodaköltöztetés nagyszerű alkalom ehhez.