iskolaszer-01Túl vagyunk az ovis ballagáson, és a sokkon, hogy szeptemberben a harmadik gyerek is megkezdi az iskolát.

Megdöbbentő a tudat, hogy jövőre nagyfiam már felsős lesz. Nagylányom egyre többet áll a tükör előtt. Egyszóval, repül az idő, szinte észrevétlenül.

Az élet mostanában a nyaralásról és a nyári táborokról szól. Olyan messzinek tűnik az évkezdés és az iskolaszer beszerzése. Úgy érzem, kicsit könnyebbé válik a szokásos feszített tempó, legalábbis egy rövid időre.

Természetesen, ez csak illúzió, hiszen pillanatok alatt itt van az augusztus vége. Iskolaszer, tankönyvek, tanszerek, egyenruhák, kék szoknyák… és minden, ami ezzel jár.

Iskolakezdés bonyolultsága

És most, hogy kiválasztottuk a megfelelő iskolát, a megfelelő tanító nénit, egyre közeledik a dátum, aminél tovább nem lehet húzni az iskolaszer beszerzését.

Felrémlik bennem a tavaly augusztus vége és kiráz a hideg. Természetesen, az iskolaszer beszerzésének tortúrája az, amit szívesen kihagynék.

Tudom jól, hogy nem szabad az utolsó pillanatra hagyni az iskolaszer beszerzését, mégis mindig elcsúszunk vele. Augusztus végén már rendezetten szeretnénk látni a gyermekek összes felszerelését. Bepakolni az új íróasztal fiókjaiba.

Augusztusban kikerülnek az írószer áruházak iskolaszer plakátjai az utcákra. Ezek a plakátok ideális képet festenek az együtt vásárlás öröméről. Ezeket látva hihetetlen mindaz, amit én átéltem minden évkezdéskor. Két hosszú listával a kezemben, indultunk útnak a gyerekekkel (tanító nénik igényei, plusz a gyerekek kívánságai).

Az együtt vásárlás öröme-érzés addig működik, amíg be nem lépünk az áruházba. Onnantól kezdve aztán minden van, csak harmónia és boldogság nincs. (Leszámítva a pillanatnyi örömet, mely valamelyik csemetém szemében felvillan, amikor rábólintok a legújabb mesefigura alakjával díszített holmira, ami a kosárban landol.) Ekkor rádöbbenek, hogy minél tovább tologatom a kosaramat az áruházban, annál több csapdába sétálok bele. Ráadásul nagyon sok iskolaszer már ekkor hiánycikk.

A közelharc kudarcai

iskolaszer-01Amikor egy tolltartó utolsó darabjáért vívok közelharcot egy rutinos anyukával, de végül lemondok róla, azt teljes kudarcként élem meg.

Látom magam, ahogy kiabálok az áruház közepén. Közben valaki éppen majdnem fellök. Ekkor két anyuka megveszekedett tempóban hajt az akciós táskák irányába, közben áttolják kosarukat a lábamon. Mindeközben a kicsi sír, mert egy játékot akar. A középső nem érti, miért nem lehet minden iskolaszer Reál Madrid-os. A nagylányom pedig szemmel láthatóan cikinek tartja az egészet.

Mire végre kiszabadulok a három ördögfiókával az áruházból, döbbenten tapasztalom, hogy megint mennyi felesleges holmit vásároltunk. Legalább kétszeresét költöttük el a tervezett összegnek, amit iskolaszerre szántunk. És az egészet cipelhetem a harmadikra… Az életkedvem is elmegy ilyenkor.

Mire túl vagyok az egészen, elgondolkodom, hogy vajon lehet ezt másként is? Biztos van rá megoldás, hogy ne kelljen ezt az iskolaszer tortúrát minden évben végigcsinálnom.

Tömeg nélkül, cipekedés nélkül

Házhoz szállítás

Nem akarok soha többet félőrült módjára szaladgálni iskolaszer után egy áruházban! Nem küzdök meg többet egyetlen tolltartóért sem! És nem vagyok hajlandó eltűrni, hogy fellökjenek és letapossák a lábam!

A megoldás roppant egyszerű. Idén már meg is rendeltem internetről az iskolaszereket. Az áruházakat végignézve, a Depot.hu irodaszer webáruház tűnt a legjobb megoldásnak. Ár és választék szerint is nagyon jó választásnak bizonyult.

A vásárlás menete elképesztő, nem említhető egy napon az eddigi megpróbáltatásokkal, amit az iskolaszer beszerzése okozott.

Kényelmesen végignézem az akciókat is. Az Iskolaszerek kategórián belül is látom, melyik termék kapható kedvezményes áron. Ha egy terméket nézegetek, azt is látom, hogy az, aki már korábban megvette az adott holmit, mi mást vásárolt még. Ez megkönnyíti a dolgom, így nem felejtek ki semmit.

És mindezt tényleg örömmel tesszük, együtt a gyerekekkel. Idén például este 8-kor vásároltunk, amikor mindenki ráért. Ráadásul 3-4 nap alatt kiszállítanak mindent.

Mindig erről álmodoztam augusztus végén. Tömeg nélkül, idegeskedés nélkül, cipekedés nélkül megoldani az iskolakezdést. Végre valóra vált! Ráadásul sokkal olcsóbban jövök ki, mert nem vásárolok felesleges dolgokat.

Eleged van a tanév eleji iskolaszer vásárlásból? Utálod a kapkodást és a tömeget? Szeretnéd kényelmesen és egyszerűen megoldani mindezt?

Egy kis kényelem neked is jár!

Kattints a képre és rendeld meg a Depot.hu áruházból az iskolaszereket!

iskolaszer-banner