Iskolakezdésre szerezzen be szövegkiemelőt!

A tanulás lényegesen könnyebb, ha olyan eszközöket használunk, amelyekkel kiemelhetjük a tanulnivaló legfontosabb részeit. Nézzük, miért szeretik az iskolások annyira a szövegkiemelőket!

Ha a gyermeke még nem ismeri ezeket a speciális filctollakat, akkor itt az ideje, hogy bevezessük őket a használatukba.

A szövegkiemelő az elsősök kedvenc eszköze

Képzelje bele magát az első osztályosok, és az alsósok helyébe. Az óvodában még egész álló nap színeztek, rajzoltak, aztán jön az iskola, és a vasfegyelem.

Rendben, aláírjuk, hogy a kicsik néhány könyve szép színes ábrákkal van tele, de azok, akik még nem szoktak hozzá a tanuláshoz, nagyon örülhetnek néhány színes szövegkiemelőnek, és meghozhatja a kedvüket a tananyag olvasgatásához.

Nyelvtanuláshoz is remek

A német nyelvben például a főnevek nemeit is jelölhetjük külön színekkel, így sokkal jobban rögzülnek. A nőnem (die) jele lehet a rózsaszín, a hímnemé (der) pedig a kék.

Néhány óvintézkedés a szövegkiemelőkkel kapcsolatban

  • magyarázzuk el a kicsiknek, hogy a szövegkiemelő mire való. Ha ezt nem tesszük meg, akkor könnyen úgy hihetik, hogy szabadon színezhetnek vele bármilyen szöveget. Sajnos azonban ez így nem fogja őket segíteni az anyag elsajátításában, sőt, inkább lustálkodásra ad okot. Idősebbeknek sem ajánlatos ezernyi színt használni egy oldalon, a kevesebb ugyanis itt is több.
  • mindig vissza kell tenni a kupakot a tetejére, hiszen ha ez nem így történik, akkor elkezd kiszáradni, és hamarosan egyáltalán nem fog majd.
  • a szövegkiemelővel ellátott dokumentumok fénymásolásakor számoljon azzal, hogy megmarad a nyoma. A szöveg általában így is olvasható, de az esztétikai szempontból sokat elvesz, ha tele van vele a nyomtatott jegyzet. Amennyiben lapolvasót használunk, akkor is megváltozhat a kiemelés színe. Ez a kiemelő színétől, és sűrűségétől függ.
  • azt még az ovisoknak is ritkán kell elmagyarázni, hogy a kupak mindig azonos színű a toll színével, de előfordulhat

Tipp: vegyen újratölthető szövegkiemelő tust, legyen költséghatékony.

Válogasson a különféle színű szövegkiemelők közül!

Iskolakezdésre kiadvány

Iskolakezdésről szóló kiadványunkban mindent megtalál, amire csak szüksége van a suliban! Ha még ma elkezdi beszerezni őket, akkor a gyereknek mindene meglesz szeptemberre.