A jó irodai hangulat titka

Csak abban az irodában pörög a munka, ahol a munkatársak a jó hangulat miatt kellően motiváltak. Ám a jó munkahelyi légkör nem terem magától, meg kell teremteni.

A titok nyitja a folyamatos feltöltődés, amelyhez az szükséges, hogy a dolgozók ne érezzék magukat nyomás alatt. Ennek az állapotnak az eléréséhez megvannak az eszközök.

Szünet

A megfelelő teljesítőképesség alappillére, hogy tartsunk rendszeres szünetet. Ilyen például az ebédszünet, a kávészünet, vagy egy pár perces szieszta ebéd után. A szünetben lehet beszélgetni, olvasni, sőt, akár játszani is.

Szuper, ha a konyhában le lehet ülni, és az is, ha van egy pihenőszoba. Így a kollégák nem ugyanabban a helyiségben töltik az egész napot.

A szünetek kipihentséget, és persze extra motivációt adnak a kollégáknak.

Értékelés

Mennyivel jobb lehet a hangulat egy olyan irodában, ahol divat egymás elismerése (akár szóban, akár valamilyen jutalom formájában), mint ott, ahol éjt nappallá téve gürcölnek a dolgozók, de az eredményeikre még csak rá sem hederít senki.

Minden ember figyelemre vágyik, és ezt a munkahelyükön a munkájuk elismerésével nyerhetik el. Ez a lelkesedés és a tettrekészség nyitja.

Kreatív iroda – nagy mértékben függ tőle az irodai hangulat

A munkavégzést nagyban segíti egy ízléses irodabelső. Egy szép színű fal, vagy a vidám kiegészítők mind emelik a kedélyeket. Használjuk ki az erejét!

Irodai kiegészítők, melyek nem csak hasznosak, de fokozzák is a jó hangulatot:

  • különböző Matricák
  • vidám színű tollak
  • kényelmes és dizájnos székek, irodabútorok
  • dekorációk (váza, fogas, lámpa, bélyegezőállvány)
  • irodai kiegészítők (irattartó, könyvtámasz, öntapadó jegyzettömb, jelölőcímke, felírótábla, névjegytartó tálca, ollók, vonalzók, gémkapocs tartó)
  • naptárak
  • füzetek

Konfrontáció

Bármennyire is divatos, a problémák szőnyeg alá seprése nem megoldás. A konfliktusokat azon melegében rendezni kell. Így senkiben sem marad tüske.

Ha a konfliktusmegoldás nem megy jól a csapatnak, akkor lehet, hogy épp itt az ideje egy stressz-, vagy konfliktuskezelésre kiélezett csapatépítő tréningnek.

Ne essünk bele a multitasking csapdájába

Már kutatások is bebizonyították, hogy nem üdvözítő egyszerre több dologgal foglalkozni. Egyrészt azért, mert így több a hibalehetőség, és a látszat ellenére lassabban halad a munka, másrészt azért, mert így a dolgozók az egész nap folyamán idegesek és fáradtak lesznek.

Ha a fenti pontok teljesülnek, semmi sem állhat a jó irodai hangulat útjába!