Karácsonyi készülődés

A karácsony a szeretet ünnepe, ezért próbáld meg idén elkerülni a stresszt. Nyilvánvalóan ez nem könnyű, mégis megéri megpróbálni.

A karácsony előtti stressz elsősorban a háziasszonyokat, közülük is a kisgyermekes anyukákat sújtja. Az előkészületek irdatlan sok feladatból állnak. Mindent el kell végezni annak érdekében, hogy karácsony este a gyermekek öröme teljes legyen. Mégsem mindegy, hogy milyen állapotban leszünk 24-én este.

Gondolj arra, hogy nem feltétlenül kell minden egyes apróságra olyan nagy gondot fordítani ahhoz, hogy kellemes legyen az ünnepek alatt eltöltött idő, valamint nem kell a lakás minden négyzetcentiméterének csillogóan ragyogni, a boldogság nem ennek a függvénye. Ha mégsem értenél egyet, akkor próbáld meg jövőre november közepén elkezdeni a nagytakarítást (az ablakok így se, úgy se ragyognak a sötétben). Ráadásul a karácsonyi ajándékokat sem kell mindenképpen a legnagyobb tömegben beszerezni december közepén.

Vond be a kicsiket az előkészületekbe

A stresszkezelés egyik kiváló módja karácsony előtt, ha a gyerekeket is bevonod az előkészületekbe.

Nem állítom, hogy örülni fognak annak, ha részt vehetnek a nagytakarításban, ám a dekoráció elkészítése már sokkal mókásabb dolog, ráadásul ez plusz családi együttlétet jelent, amit mindenki élvez.

A kiskamasz és nagyobb gyerekeket a sütésbe is be lehet vonni. Mindenkinek jobban fognak ízleni azok a sütemények, amikhez hozzájárult.

Sok családnál még ma is szokás mézeskalácsházat készíteni. Ennél izgalmasabb tevékenység nincs is az előkészületek során. A gyerekek kísérletezhetnek, kiélhetik kreativitásukat. Nem baj, ha nem vinnénk kiállításra az elkészült házikókat, még a kevésbé jól sikerültek is szebbnek tűnnek majd mindenki számára, mint az előregyártott, készen kapható darabok.

Ajándékvásárlás az utolsó pillanatban

Még mindig nem szereztél be minden karácsonyi ajándékot? Ne stresszelj! Van megoldás.

A Depot irodaszer webáruházban egészen december 20-áig meg tudod rendelni az ajándékokat. Amennyiben olyan termékeket választasz, amik raktáron vannak, akkor még karácsony előtt szállítjuk neked.

Kerüld el nyugodtan a karácsony előtti napok zsúfoltságát az üzletekben! Nem szükséges tolonganod és vérre menő csatákat vívnod az utolsó darabokért. Ez idő alatt inkább legyél a családoddal és készítsétek elő együtt a süteményeket és az ünnepi dekorációt. Akár hiszed, akár nem, a karácsony előtti másfél hét is lehet nyugodt és stresszmentes.

A dekorációra alább még visszatérünk egy fantasztikus ötlettel, ami tetszeni fog, nemcsak neked, de a gyerekeknek is.

Csodás dekorüvegek sajátkezűleg

Készíts csodás sütis üvegeket, egyedi ajándékcsomagolást vagy mécsestartót.

A lehető leggazdaságosabb és legegyedibb dekorációs ötletet mutatjuk meg, amit az egész család együtt is el tud készíteni az ünnepek előtt.

Nem kell hozzá más, csak néhány üres befőttesüveg, papír, olló, cellux és színes markerek, lehetőleg olyanok, amik minden felületre használhatók.

A befőttesüvegről távolítsd el a régi címkét, majd mosd tisztára. Ezután vágj ki egy papírcsíkot, aminek a szélessége megegyezik a befőttesüveg magasságával, a hosszúsága pedig pont érje körbe az üveg felületét. Erre a papírcsíkra rajzolj bármit. Ezek lehetnek csillagok, különböző karácsonyi motívumok. Ha nincs különösebb rajztehetséged, akkor töltsd le a Staedtler oldaláról a kész sablonokat! Ezeket itt találod: Staedtler letölthető sablonok

Nyomtasd ki a sablonokat vagy rajzolj bármit a papírcsíkra. Ezután cellux segítségével rögzítsd a papírcsíkot az üveg belsejébe mintával kifelé, hogy kívülről lásd azt.

Amikor ezzel készen vagy, fogd a színes markereket és a minta vonalait követve rajzolj az üveg külső felületére. Használj olyan színeket, amilyeneket akarsz. Fontos, hogy ne félj kísérletezni! A gyerekek saját mikulást vagy fenyőfákat is rajzolhatnak. Csodás lesz, meglátod. Amikor mindenki megrajzolta, kiszínezte a saját üvegét, eltávolíthatod belőlük a rajzokat és sablonokat.

Készen is vannak a karácsonyi díszüvegek, amikbe tehetsz kekszeket, ajándékot vagy akár mécsest, ami az ünnepi asztalon kitűnő hangulatvilágítást fog biztosítani.

Bármilyen plusz eszközre van szükséged a díszüvegekhez, a Depot irodaszer webáruházban meg tudod ezeket rendelni. Az üvegre író markereket az alábbi képre kattintva tudod megrendelni.

Újrahasznosítás okosan

Kattints a képre és vásárold meg az üvegre író markereket!