Karácsonyi hangulat az irodában

Az ünnepek közeledtével gyakran vetődik fel a kérdés, kell-e karácsonyi hangulat az irodába. Vannak, akik ellenzik, de olyanok is akadnak, akik kedvelik az ilyen típusú hangulatteremtést és a céges karácsonyokat. Ha szeretne kellemes légkört csempészni az irodába, alábbi ötleteinkkel könnyedén megvalósíthatja az ünnepekre való ráhangolódást.

Néhány egyszerű, kedves szokás bevezetésével, valamint téli dekoráció elhelyezésével máris sokat tehet azért, hogy az ünnepek előtt jó legyen a hangulat a munkahelyen is. A kellemes légkört megalapozhatja egy aprócska műfenyő, vagy akár egy, az ünneplést megelőző közös este is a kollégákkal.

Dekoráció

Ha nem szeretne sok időt eltölteni a díszek kiválasztásával és elrendezésével, a legegyszerűbb beszerezni néhány asztali, vagy éppen felakasztható figurát. A girlandok, télapók, vagy az ajtóra akasztható koszorú mind könnyen alkalmazható, mégis remek hangulatteremtő eszközök. Egy karácsonyfa felállítása sem elvetendő ötlet, ám ebben az esetben célszerű műfenyőt választani, mivel egy élő példány csak a takarítást nehezítené meg, amit senki sem vállalna magára szívesen.

Nagyobb vállalkozó szellem esetén akár közös program is lehet az iroda kidekorálása. A kollégák készíthetnek közösen füzéreket, függőket, vagy akár képeket is. Természetesen, ha erre nincs idő, mert szorítanak a határidők, egy közös, díszítéssel eltöltött délután is közelebb hozhatja egymáshoz a kollégákat.

Közös szokások kialakítása

Van, ahol már dívik, ám lehet, hogy az Ön irodájában még nem alakultak ki közös ünnepi szokások. Ha így van, itt a remek alkalom, hogy a csapatszellem jegyében bevezessék a saját hagyományaikat. Ez lehet egy hangulatos sütögetés, ahol aztán a mézeskalács figurák felölthetik egy-egy dolgozó arcát, vagy meg is lephetik egymást humoros zoknikkal – felidézve ezzel az angol hagyományokat, ahol a gyerekek a kiakasztott zoknijukba kapják a meglepetéseket.

Az apró figyelmességek nem csak a munkatársak közötti viszonyt ápolják. Egy vezető megmutathatja általuk, hogy törődik beosztottjaival és gondol rájuk karácsonykor is, és ez megalapozza a hosszan tartó, gyümölcsöző együttműködést az irodában is.