– A mindennapok luxusa: kössön ki a nyugalom szigetén –

Kávézás és teázás – valóban luxus?

A kávé egy koffeines ital, amely szükséges a mindennapok lendületéhez.

Igen, persze, a kávé egy ital. De abban megegyezhetünk, hogy a kávé valami mást is megtestesít (akárcsak a tea): a kávézás, a teázás azokat a pillanatokat hozzák el számunkra, amelyek a rohanó világból, a hétköznapok monotóniájából kirántanak, és a nyugalom, a csend vagy éppen a baráti beszélgetések világába röpítenek minket. Vagy egyszerűen csak az ébredéshez, a magunkhoz téréshez szükséges időt kapjuk ajándékba, hogy jól kezdődjön a napunk.

Mindenkinek szüksége van ilyen pillanatokra – a legjobb, ha ilyenkor a telefont is lenémítjuk, és valóban kikapcsoljuk azt az énünket, aki mindig csinál valamit. Mert persze, igaz, hogy az ember akkor halad, ha tevékenykedik, de ha nem piheni ki magát, és nem engedi meg a luxusnak ezeket a pillanatait, hamar elfárad. És akkor a tevékenykedés nem biztos, hogy eredményekhez vezet, vagy ha igen, sokkal több energiába kerül elérni a célt, mintha „töltőre” helyezné magát az ember.

  • A kávézás és a teázás a feltöltődés időszaka. Ha kikapcsol az agyunk, az nem mindig baj. Sőt! Ilyenkor nagyobb lendülettel indul neki a világnak, amikor újra bekapcsol. Észrevette már, hogy ezekben a nyugodt pillanatokban, ebben az ellazult állapotban születnek a legjobb ötletek? Hirtelen minden a helyére kerül, és összeáll a kép: sikerül egyben látni a dolgokat, az ok-okozati viszonyokat, és arra is mintegy megvilágosodás-szerűen rádöbbenünk, mit kell tennünk. És amikor feltöltődve felállunk a székből, meg is tesszük azt.
  • Egy kávé vagy egy tea mellett beszélgetni lehet. És nem csak beszélni. Nem véletlen, hogy számos sikeres üzletet kávé vagy tea mellett kötnek meg. Mert ilyenkor úgy érezzük, emberek vagyunk, akik beszélgetnek, és érdeklődnek egymás iránt. Mert mindenki szereti, ha értékelik. És mindenki megérdemli, hogy figyeljenek rá.

Teremtse meg otthonában és irodájában a luxus pillanatait!

Mert megérdemli.

És mert megéri.

Természetesen a minőség az első. Egy rossz kávé mellett nem biztos, hogy az elcsendesedés vagy egy jól sikerült üzletkötés az eredmény. Bosszankodni ezekben a pillanatokban szigorúan tilos!

CAFE FREI – a jó választás

A CAFE FREI termékei három kontinens közel húsz országából érkeznek hazánkba. A kínálat széles –mindenki megtalálja az egyéniségéhez illő kávét és teát:

  • Olasz, francia, latin, arab, amerikai, japán kávékülönlegességek, amelyeket a CAFE FREI saját pörkölő- és csomagolóüzemében dolgoz fel.
  • A szálas teák különböző gyógynövényekből, gyümölcsökből és fűszerekből nemcsak a téli napokban népszerű italok.

Kiváló minőség – lelkiismeretes kereskedelem

A kiváló minőség mellett fontos megemlítenünk: a Cafe Freinél fair trade kereskedelmet (lelkiismeretes kereskedelem) folytatnak, az erre utaló logó a termékek csomagolásán is megtalálható. Mit is jelent ez? Azt, hogy a termékek származási helye pontosan lekövethető, ugyanakkor tudatosan a kistermelőket és a helyi farmereket segítik, hogy továbbra is magas minőségű alapanyagot tudjanak termeszteni.

Szeptemberben akár 10% kedvezménnyel vásárolhat CAFE FREI-termékeket, ha a hónap termékeiből választ!

Mik a hónap termékei?

  • Ha tökéletes eszpresszó-élményre vágyik, várja Önt a Dél-Amerikai eszpresszó szemes kávé! Az olaszosan pörkölt, 100% arabica kávékeverék csokoládés, kesernyés és krémes ízvilágát az eszpresszó szerelmeseinek ajánljuk.

Elkészítéséhez csak csúcsminőségű, kézzel szedett és többször átválogatott, úgynevezett „mikro-ültetvény” kávékat használnak. A friss pörkölésű, kiegyensúlyozott ízvilágú kávé ideális választás azoknak, akik kávé nélkül elképzelhetetlennek tartják az ébredést és a nap megkezdését. A koncentrált kávéesszencia gyorsan feltölt energiával és a munkahelyen is segítségünkre lehet, amikor új lendületet igényel szervezetünk a munka folytatásához. A kávészünetben elfogyasztott eszpresszó pontosan olyan gyorsan pezsdíti fel elménket, mint amilyen hamar elkészül.

TIPP: Hogyan készítsünk belőle krémes eszpresszót?

A dél-amerikai kávészemekből leggyorsabban automata kávéfőzővel készíthetjük el kedvenc krémes eszpresszónkat. Hagyományos kotyogós kávéfőző használata esetén a szűrőkosarat töltsük fel a pereméig közepes durvaságú kávéörleménnyel.

  • Ha koffeinmentes felfrissülésre vágyik, a Marokkói menta szálas tea az Ön itala! Amellett, hogy erőt és lendületet ad a mindennapi teendők elvégzéséhez, a gyógyhatásáról ismert menta görcsoldó, jót tesz az emésztésnek és erősíti az idegrendszert.

A mentateát Észak-Afrikában egész nap fogyasztják, leginkább étkezéskor, hiszen segíti az emésztést. Az irodai hétköznapokban fogyasztása különösen hatásos étkezések után és hosszú, fárasztó munkavégzés közben, hiszen élénkítő hatása édes, hűsítő ízének köszönhetően kiemelkedő.

TIPP: Hogyan készítsünk belőle aromás mentateát?

Egy hőálló kancsót töltsünk fel 90°C -os vízzel, szűrőjét pedig töltsük meg marokkói szálas teával. Az ízek kellő kioldódása 5-10 percet vesz igénybe. Az oldódási idő leteltével magasról csorgatva öntsük átlátszó üvegpohárba a kész teát és díszítsük friss mentalevelekkel. A mentateát hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Ne feledje! Szeptember 29. a kávé világnapja, ez a nap nemcsak a kávét „ünnepli”, hanem a fair trade kereskedelem fontosságára is felhívja a figyelmet. Fogyasszon olyan terméket, amelynek származási helyével tisztában van, támogassa velünk a kistermelőket!