Kávészünet

Kávészünet – feketeleves és az iroda

Mindenkinek szüksége van egy kis lazításra munka közben. Nem ülhetünk 8 órán keresztül egy helyben, néha egy rövid kávé- esetleg teaszünet is belefér, arról nem is beszélve, hogy ez számos pozitív hatással jár. A kis pihenő segít a stressz kezelésében, javítja a teljesítőképességet, energiával tölt fel, ráadásul alkalmat teremt egy kis csevegésre is.

Egy dán egyetem egy tanulmánya szerint az irodai kávészünet segít a dolgozóknak felszabadítani a feszültséget, sőt, a szociális kapcsolatokat is erősítheti. Gyakran fontos megoldások születnek egy-egy kávészüneti csevegés során. A tanulmányból az is kiderül, hogy ezek a beszélgetések a kreativitást is növelik.

Európában egyre többet hallani a coworking irodákról, amelyek lényege éppen az, hogy a különféle szektorban tevékenykedő dolgozók egymással megvitathatják projektjüket, így egymást segíthetik. Efféle eszmecserékre teremt alkalmat az irodai kávészünet.

Tény az is, hogy a közös kávézás során a termelékenység is nő, ezt pedig a MITT kutatói bizonyították be. A szakemberek egy call center munkatársait figyelték meg és kiderítették, hogy amikor mindenki egyszerre, közösen ment kávészünetre, a munkába való visszatéréskor jóval hatékonyabb volt a munkavégzés.

A kávéfogyasztás javítja a teljesítményt és csökkenti a hibázás esélyét, hiszen a koffein az olyan neurotranszmitterek hatására, mint az epinefrin és a dopamin állandóan készenlétben vagyunk.

A kis szünetek segítenek erőt meríteni a munkához. Köztudott, hogy a koffein növeli a koncentrációt és csökkenti a fáradtságot. Mindezek mellett a memóriára is pozitív hatással van.

Ön felkészült már a munkahelyi kávészünetre? Beszerezte már hozzá a kellékeket? A depot.hu-n az „Üzemeltetés” fülön belül megtalálja az általunk kínált konyhai eszközöket.

Nézzen körül kínálatunkban! Forduljon hozzánk bizalommal! Kövesse „Kávévilág” bejegyzéseinket blog oldalunkon.